Mirsad Bektić: Za ovo sam radio tri mjeseca, a sada idem korak po korak prema naprijed!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.01.2018 23:55h Autor:

Mirsad Bektić

Mirsad Bektić vjerojatno je bio najimpresivniji borac UFC on FOX eventa u Charlotteu, a protiv Godofreda Pepeya je potvrdio koliko opasan može biti. Sada je spreman za nove izazove i put prema vrhovima divizije.

Iako u posljednje vrijeme nema dobre rezultate, Brazilac Pepey se više puta dokazao kao opasan borac sposoban u svakom trenutku završiti borbu. Bektić je zbog toga ovaj ispit shvatio ozbiljno, a nakon posljednje borbe je bio svjestan kako si ne smije dozvoliti niti trenutak pada koncentracije.

“Vjerujem kako je ovo bio moj najteži protivnik do sada, ludi udarač i još luđi grappler. Moram sam biti precizan i nisam smio gubiti fokus. Pripremao sam s tri mjeseca i isplatilo se”, rekao je odmah nakon borbe Mirsad, kojem je za pobjedu trebalo dvije i pol minute.

Nokauti udarcem u tijelo se rijetko viđaju, no ovaj je bio strašno efektan. Pepeyu je slikovito izbio dušu iz tijela te ovaj više nije bio sposoban pokrenuti se. To je rezultiralo krajem borbe, a Mirsad je opisao što se zapravo u tom trenutku dogodilo.

“Tražio sam prostor za direkt, no otvorio se prostor u tijelu. Pokušao sam to povezao s lijevim krošeom, no već je taj udarac u tijelo bio dovoljno jak i dovoljan da završim ovu borbu.”

Ovu borbu dočekao je na 15. mjestu ljestvice kategorije do 66 kilograma, a sada ponovno može nastaviti put prema vrhu, koji je kratko zaustavljen porazom od Darrena Elkinsa.

“Za mene postoji samo jedan smjer, a to je prema naprijed. Ima puno momaka ispred mene i uzbuđen sam boriti se protiv bilo koga od njih. No, ako već moram reći, na ovom je programu borba perolake kategorije između Bermudeza i Filija, možda bi pobjednik te borbe mogao biti moj protivnik”, rekao je.

Pobjednik spomenute borbe bio je Andre Fili, izuzetno kontroverznom sudačkom odlukom. No, tko zna, možda upravo on bude Mirsadov idući protivnik.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI