Mirsad Bektić: Treniram s najboljim borcima na svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2015 18:15h Autor:

Mirsad Bektić

Mirsad Bektić došao je do svoje druge UFC pobjede i to vrlo uvjerljivo, potpuno iskontroliravši Paula Redmonda. Misli kako je pokazao koliko je dobar, ali već misli na buduće izazove. Isto tako, iskoristio je priliku da pohvali svoj tim.

Bila je to uvjerljiva sudačka odluka na stranu Mirsada Bektića, a jedan sudac je čak dosudio 30-25 u njegovu korist. Mirsad je bio upitan što misli o tome te da li je očekivao tako uvjerljivu pobjedu. Rekao je: 

"Uz sav respekt prema protivniku, tako se ja borim i tako treniram. Ja pobjeđujem borbe tako da radim pritisak na protivnika i uništavam ga svaku sekundu borbe. Izgledalo je kao da ću ga završiti u drugoj rundi, no nisam uspio, sačuvao sam snagu i bio sam strpljiv jer sam znao da je pobjeda moja."

Protivnik nije prošao na vaganju, a koliko je bio težak, obzirom da je prihvatio borbu prije samo tri tjedna, Mirsad je pokušao objasniti: "Svatko u UFC-u je težak protivnik, no priznajem, nije bio teži od prošlog, niti će biti teži od onog koji mi slijedi. Nije bilo u redu što nije zadovoljio na vaganju, to nije bilo profesionalno od njega."

Prvi put je nastupio i pred velikim brojem navijača iz svoje domovine. "Znao sam da će biti puno mojih sunarodnjaka, dobio sam i puno poruka iz Bosne i vidio sam zastave na vaganju. Čuo sam te ljude, a netko mi je dodao i zastavu nakon borbe. Bilo je lijepo to vidjeti, a i mislim kako su inače najbolji navijači upravo u Europi. Nadam se da ću se češće boriti u Europi i na stadionima. Nogometna publika je najbolja publika, a takvi dolaze na ovakve evente", izrazio je nadu za dalje.

A prokomentirao je i ono što bi mu moglo slijediti odnosno izazove. Do sad se nije susreo s pravim parterašem ili vrhunskim udaračem, no on ne vjeruje da ga to može ugroziti:  "Nema protivnika koji me može iznenaditi. U niti jednom segmentu borbe. Treniram s najboljim timom i najboljim borcima na svijetu i mogu se prilagoditi svakome. Siguran sam kako imam odličan BJJ i sjajne kickove, no nisam ih još imao prilike prezentirati. Volim boksati i trudim se odvesti borbu u tom smjeru, no gdje god ona završi, bit ću bolji od protivnika."

Mirsad inače trenira s American Top Teamom u Coconut Creeku na Floridi, a kao svoje najbolje prijatelje i sparing partnere navodi Jorgea Masvidala te Willa Brooksa, Bellatorovog prvaka u lakoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI