Mirsad Bektić: Postoji samo jedan cilj, postati svjetski prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2015 19:28h Autor:

Mirsad Bektić

Mirsad Bektić ima jako zanimljive planove za svoju karijeru. Iako je tek odradio jednu UFC borbu i tek mu je 23 godine, za njega postoji samo jedan cilj: Postati svjetski prvak!

U travnju 2014. godine, Mirsad Bektić je debitirao unutar UFC-ovog kaveza. Savladao je Chasa Skellya, no od tad nije nastupio, ponajviše zbog ozljeda. Sad se vraća, no medije je zanimalo kako danas komentira svoju debi borbu unutar najjače organizacije:

"Bio sam zadovoljan s tim nastupom. Nakon borbe sam bio skeptičan, no pogledao sam tu borbu puno puta i moram priznati kako sam zadovoljan. Savladao sam, i to uvjerljivo, sjajnog borca, također velikog potencijala i ta borba me napunila samopouzdanjem."

Ima zanimljivo razmišljanje o svojim ciljevima. Teško se može reći da je skroman, no možda je upravo to stav kakav bi uspješan borac trebao imati. Mirsad je od prvog dana kad se počeo baviti ovim sportom, a njime se bavi od 2007., član American Top Teama:

"Moj je cilj uvijek bio UFC i postati svjetski prvak, zato sam došao u najbolju dvoranu i od tamo sam od prvog dana. Želio sam biti pod svjetlima reflektora i spreman sam na to od prvog dana. Nije mi nikakav pritisak očekivati to od sebe, a i pritisak je uvijek tu. To je ono što čini ovo posebnim."

Njegov protivnik je debitant Paul Redmond. Jedan je od najtalentiranijih europskih boraca, a ostvario je sedam pobjeda u osam nastupa unutar Cage Warriors organizacije.

"Znam koji je njegov stil, a to je sve što je potrebno znati, znači znam dovoljno. Irac je, znači čvrst je i opasan. No, u UFC-u nema lake borbe. Spreman sam, siguran sam da je i on", rekao je Mirsad. Redmond je poznat i po bonusima koje je do sad zarađivao unutar CW-a, a i Mirsad je atraktivan borac te je upitan očekuje li bonus za borbu večeri, kako prognozira borbu te gdje vidi svoje prednosti:

"Nadam se bonusu za nokaut večeri, no svaki bonus je dobar bonus. Isto tako, prognoziram moju pobjedu, zapravo nije bitan način, sve dok je pobjeda tu. Nema nekih aspekata borbe gdje posebno vidim da sam bolji, jednostavno mislim da sam bolji u kompletu. Smatram kako mogu pobijediti svakoga, napredujem svakom borbom i uvijek sam uvjeren da sam bolji borac."

Poseban će doživljaj biti nastupiti pred 30.000 ljudi. "Stadion je nevjerojatan, već sad izgleda strašno, a mogu si misliti kako će biti kad se napuni. Ali, sve to čini ovo još uzbudljivijim. Cijeli program je sjajan te cijelo iskustvo koje sam prošao do sada. Ovo su stvari zbog kakvih sam ovdje i zbog kakvih tu želim i ostati", kaže ovaj momak rodom iz Srebrenice.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI