Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mirko: Nikada mi se ne bi moglo dogoditi da sam debel, duge kose ili neobrijan | Fight Site

Mirko: Nikada mi se ne bi moglo dogoditi da sam debel, duge kose ili neobrijan

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2011 07:25h Autor:

Mirko "Cro Cop" Filipović

“Dio mene će umrijeti kada se prestanem boriti. Velik dio mene”, izjavio je Mirko Filipović za službene stranice UFC-a, uoči meča s Royjem Nelsonom ove nedjelje.

“Uzbuđen sam jer ne znam ništa drugo osim borbe. To ne znači da sam očajan, niti da nisam zaradio dovoljno novca da bih osigurao život sebi i svojoj obitelji. Jednostavno ne znam raditi ništa drugo. Na određeni način borba me održava na životu. Svjestan sam da kada jedan dan prestanem s aktivnim sportom, jedan velik dio će umrijeti s tom odlukom. To me i dalje motivira da nastavim”, objasnio je Cro Cop kada su ga upitali koliko je još baruta ostalo u njegovim rukama.

Prema Mirkovim riječima jasno je da dvoboj protiv Nelsona neće biti njegov posljednji neovisno o rezultatu. I ukoliko izgubi i ne produlji ugovor s UFC-om, Cro Copa bi mogli vidjeti u nekim drugim kombinacijama.

“Živim kao vojnik po određenim pravilima. Ne konzumiram alkohol, idem spavati na vrijeme, budim se točno na vrijeme. Svaki borac ima dobre i loše dane, pa se i meni dogodilo da izgubim neke mečeve. Naravno da mi je žao zbog toga jer sam osoba koja ne voli gubiti. Nikada me nećete vidjeti debelog, nepripremljenog, nikada nećete vidjeti da mi je kosa predugačka ili da nisam obrijan. Tako nešto si nikada ne bih dopustio. Vjerujem da sam veliki profesionalac, to me čini sretnim i ponosnim.”

Filipović je opisao kako izgleda jedan njegov radni dan…

“Budim se svako jutro u 6 sati ujutro. I ako si mogu priuštiti spavanje do 10, i ako mogu otići do svog kafića i piti kavu do dva sata i ako mogu ručati i odmoriti se i opet vratiti u kafić igrati karte sa svojim prijateljima, ja tako ne živim. Ovo je način života koji volim. Iako je ovaj način teži, to je moj odabir. Sparirao sam posljednjih šest tjedana i imao sam milijun malih ozljeda. Lupali su me u glavu, dobio sam udarce u tijelo, blokirao sam mnoge udarce. Sve to je jedna velika bol”, kaže Cro Cop i zaključuje:

“Ako me pitate treba li mi to? Ne, to mi ne treba da bih preživio. No, ovo je jedini život kakav poznajem i koji me čini sretnim. Ništa više, niti ništa manje.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI