Mir prokomentirao suspenziju: Već godinu dana analiziram tih šest tjedana i pokušavam saznati uzrok

UFCIZDVOJENA VIJEST 24.04.2017 10:39h Autor:

Frank Mir

Istraga je završena i bivši UFC-ov prvak suspendiran je na dvije godine zbog pada na doping testu iz vremena borbe s Markom Huntom (20. ožujka prošle godine). Dugo je Mir negirao uzimanje nedopuštenih sredstava, a njegov stav se nije promijenio ni nakon donošenja odluke zbog koje bi se, ako se ikad na to odluči, u oktogon mogao vratiti tek u travnju iduće godine.

Podsjetimo, Mir je nakon poraza saznao da je njegov uzorak prikupljen na dan borbe pozitivan na dehidroklorometiltestosteron (DHCMT), a čak se i originalno negativan test iz 5. veljače te godine u konačnici pokazao kao pozitivan nakon što je USADA primijenila nove metode provjere.

Bivši teškaški kralj i dan danas ne može shvatiti kako je u sebe unio nedopušteno sredstvo te, kako sam kaže, već godinu dana pokušava analizirati sve što je radio u tih šest tjedana.

“Uporno poričem da sam svjesno uzimao nešto što krši USADA-ina pravila. Rečeno mi je da je u mojem uzorku iz 20. ožujka 2016. pronađen trag tog metabolita i to nakon što sam 5. veljače bio prošao testiranje. Već sam godinu dana fokusiran na analizu svega što je moglo biti uzrok toga. Testiram suplemente i analiziram svoje prehrambene navike. Frustrirajuće je i saznati da je USADA promijenila mišljenje o testu iz 5. veljače tvrdeći da je u njemu pronađen trag istog metbolita. A još me više živcira što sam čuo da sam to mogao unijeti i dvije godine ranije, odnosno dok još nisu primijenjena USADA-ina pravila i to možda još u doba kada sam imao pravo na TRT. Ono što mogu učiniti je ponovno negirati sve i zamoliti vas da shvatite kako je moj stav o ovome ostao isti”, osvrnuo se Mir preko Facebooka na novonastalu situaciju.

Kako se pozitivan test pojavio 8. travnja 2016. tako će i od tog datuma početi teći njegova suspenzija te će se, u slučaju povratka, Mir na borilišta moći vratiti 8. travnja 2018. godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI