Mir: Overeemove ruke su prejake da bi ugušio Lesnara giljotinom

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.12.2011 08:37h Autor:

Alistair Overeem

Frank Mir je u intervjuu za SBNation prokomentirao nadolazeći super-meč između Brocka Lesnara i Alistaira Overeema na UFC-u 141. Bivši UFC prvak smatra da će Overeem sigurno izbjegavati borbu na parteru i da će se ukoliko bude srušen, pokušati što prije dići opet na noge.

Opasnost za Lesnara mogla bi biti Overeemova specijalka – gušenje giljotinom. No, Mir tu vidi problem prejakih ruku nabildanog Nizozemca.

“On je tu bio opasan u kategoriji do 93 kilograma. Neka me isprave koji malo bolje prate, no nisam ga vidio da previše uspješno upotrebljava giljotinu od kada je prešao u tešku diviziju. Što imate deblje ruke, to vam je teško obaviti uspješno posao. Borci poput Jona Jonesa s dugim i mršavim rukama su tu u prednosti”, objašnjava Mir.

Prema njemu, slična situacija je i s gušenjem u trokut gdje je prednost imati mršavije i duže noge.

“Kada vas u zahvat uhvati netko s debelim nogama, onda se to ne osjeti tako kao kada vas uhvati netko s dugačkim i mršavim nogama.”

Mir, ukupno gledajući, daje prednost Lesnaru.

“Ne znam koliko je Overeem bio dekoncentriran s ovim problemima s Komisijom. Letio je s jedne strane svijeta na drugu. To je puno putovanja za osobu koja se sprema za ovako bitan meč”, zaključuje Frank Mir.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI