Mir: Jones protiv Stipe? Problem je Stipina kvaliteta i veličina!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.08.2017 11:38h Autor:

Ilustracija

Jon Jones je izrazio želju za mečem protiv bivšeg UFC prvaka Brocka Lesnara. I sam je priznao da mu se to čini kao dvoboj u kojem može pobijediti, ali i u kojem može zaraditi mnogo više novca od nekih drugih za njega puno više riskantih dvoboja. Poput onog protiv UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića… No, “Bones” je i sam priznao da je Miočić “jako talentiran”, što u prevodu znači da mu se ne sviđaju njegovi izgledi u okršaju protiv “Vatrogasca”.

Upravo suprotno, kao MMA fan, razmišlja bivši prvak u teškoj kategoriji Frank Mir. Odnedavno slobodan borac na tržištu je prošlog tjedna gostujući u emisiji “The MMA Hour” izjavio:

“Jedina borba koja bi me odmah uzbudila je Jon Jones protiv Stipe Miočića”, priznao je legendarni borac.

No, Mir smatra da Jones nema previše šansi protiv Miočića, dok bi protiv ostalih UFC teškaša prvak u poluteškoj kategoriji vjerojatno bio dominantan.

“Mogu vidjeti kako Jon pobjeđuje ostale teškaše u UFC-u. Ali Stipe je težak protivnik. I možda Alistair Overeem. I on bi bio težak za Jona”, dodao je bivši prvak objašnjavajući koji je razlog njegovog stava.

“Problem je veličina. Mislim da je Jon opasan borac i ne bih ga otpisao protiv bilo koga. Njegov gornji dio tijela je definitivno u tom elitnom razredu, mogao bi se natjecati u teškoj kategoriji. Ali donji dio tijela… Teškaši su jako veliki, koriste svoju snagu i nose svoje kile jako dobro. Ne znam.”, skeptičan je Mir iako dodaje:

“Je li moguće da Jon pobijedi Stipu? Treba li ga potpuno otpisati? Ne. Trenirao sam s Jonom i znam koliko je dobar. On će i dalje imati taj dugačak reach i zna kako kontrolirati distancu. Ali stvar je u snazi. Može li svojim tehničkim hrvanjem anulirati snagu svog protivnika. Možda i to može.”

S obzirom da je Jones već javno rekao da ga meč protiv Miočića ne zanima, Frank Mir je prokomentirao onaj realniji “match up” – protiv Brocka LEsnara.

“To može biti zanimljiva borba iako je sasvim jasno da je Jones puno bolji borac od Brocka. Ali postoji dio borbe gdje Jonesa još uvijek nismo vidjeli. Nikada nije bio na leđima. A morate pretpostaviti da je Brock toliko dobar da bi ga stavio na leđa. Čovjek je bio nacionalni prvak u hrvanju iako sada ima 40 godina i sigurno nije u formi kao prije deset godina. No, može li staviti Jona na leđa?”

“Bit će zanimljivo. Smatram da Brock ima šanse. Neka uđe u njega i sruši ga na leđa, a onda ćemo vidjeti Jona tamo gdje ga nikada prije nismo vidjeli.”

Na kraju razgovora Mir se ponovno vratio na meč Jones vs. Miočić.

“Jon ne želi žuriti s tim mečem, ne želi se zaletavati. Kada je prozvao Jonesa, stilski taj meč ima smisla. Ali kada su mu sugerirali da se bori protiv Stipe, malo je ipak odstupio… Postoji razlog zašto je Miočić tako kvalitetan teškaš.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI