Miočićeva kolegica dobila novu protivnicu u borbi za izazivačicu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2018 10:02h Autor:

Jessica Eye

Nakon što je putem UFC-ove kombinatorike ostale bez borbe protiv Sijare Eubanks, Jessica Eye ipak je dobila novu protivnicu za nastup na UFC 231 eventu. Srećom po nju, ova je još uglednija, ali vjerojatno i kvalitetnija.

Eye je već neko vrijeme imala ugovorenu borbu protiv Sijare Eubanks za UFC 231 event. Napad na drugopostavljenu borkinju kategorije svakako je trebala biti najveća borba njene karijere, kroz koju bi si mogla osigurati mjesto prve izazivačice. Ipak, UFC je uklonio Eubanks iz te borbe, prvo istu postavivši u borbu za titulu na UFC 230, da bi onda tu istu borbu otkazao. Ipak, Eubanks su ostavili na tom eventu, gdje će se boriti protiv Roxanne Modafferi.

Što se tiče Eye, ona se nadala kako može ostati na programu mjesec dana kasnije u Torontu i to se sada dogodilo. Kao protivnicu su joj doveli Katlyn Chookagian, jednu poziciju slabije plasiranu borkinju od Eubanks, ali vjerojatno opasniju, ako gledamo na staž u UFC-u i protivnice koje je savladala. Borkinja poznata pod nadimkom “Blonde Fighter” u karijeri ima 11 pobjeda i samo jedan poraz, dok je kao UFC borkinja upisala četiri pobjede u pet borbi. Jedina bolja od nje bila je Liz Carmouche na UFC 205 eventu, da bi Katyln nakon toga upisala niz od tri pobjeda, od čega su posljednje dvije u aktualnoj, muha kategoriji.

Za 32-godišnju timsku kolegicu Stipe Miočića ovo bi trebala biti vrhunska prilika i to godinu dana nakon što je bila na rubu otkaza. Eye je slavila u samo jednoj od prvih šest UFC borbi, no dolazak muha kategorije doveo je do toga da se spustila u nju te upisala dvije pobjede. Njen ugled u sportu doveo ju je na deveto mjesto ljestvice izazivačica, ali također i u priliku napasti čak i puno bolji ranking, na kakvom se nalazi Chookagian.

UFC 231 održava se 8. prosinca u Torontu i predvodi ga borba za naslov perolake kategorije između Maxa Hollowaya i Briana Ortega. Ono što je ovim djevojkama ipak zanimljive je podatak kako će se na istom eventu ustanoviti i prvakinje njihove kategorije, kroz borbu Valentine Shevchenko i Joanne Jedrzejczyk.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI