Miočićev otac: Stipe nije američki Hrvat, nego je Hrvat!

UFCIZDVOJENA VIJEST 10.05.2017 10:20h Autor:

Stipe Miočić

“Prvi put gledat ću sinovu borbu izvan kuće, u jednom restoranu jer to organiziraju dečki iz udruge “Uvijek vjerni Linz” predvođeni jednim momkom Fabijanom koji to sjajno organizira”, otkrio je za Večernji list otac Stipe Miočića, Bojan Miočić samo nekoliko dana prije druge obrane naslova UFC prvaka u američkom Dallasu na UFC-u 211.

Stipin otac već godinama živi u austrijskom Linzu, a vrlo često vrijeme provodi i u Hrvatskoj. Sa sinom se čuje telefonom, a posljednji put ga je gledao uživo u Nottinghamu protiv Stefana Struvea. I nije prošlo pretjerano dobro…

“U vrijeme borbe baš ne volim ulaziti u njegov vidokrug jer želim da se on što manje bavi sa mnom kao roditeljem, i ostalom rodbinom, a što više onime što ga čega u kavezu. Uostalom, posljednju borbu koju sam gledao uživo, a bilo je to u rujnu 2012. u Engleskoj protiv Struvea, sin je izgubio i to na brutalan način. No, možda je i bolje da je tako izgubio jer to je bio jedan od onih poučnih poraza iz kojeg je Stipe jako puno naučio”

Upitan za analizu dvoboja Bojan Miočić smatra da su obojica podjednaki u boksu, a da je njegov sin superioran u hrvanju.

“Što se tiče boksa, nikome od njih dvojice ne bih dao prednost, no Stipina je prednost u hrvanju, a s obzirom na to da se obučavao i u džiju-džicuu, ja bih mu dao prednost u parteru. On ima neku dalmatinsko-ličku bradu. Ja sam se kao mlađi znao potući, dobio bih i batina, no nitko me još nije nokautirao.”

Mama Kathy i otac Bojan pobrinuli su se da Stipe odrasta vrlo svjestan svog podrijetla.

“Mi smo našoj djeci stalno govorili da ne smiju zaboraviti hrvatske korijene. Nažalost, ima američkih Hrvata koji to zaborave. Stipe za mene nije američki Hrvat, nego je Hrvat jer su mu i otac i mati Hrvati”, zaključio je Bojan Miočić.

Čitav intervju pročitajte na LINK-u.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI