Miočićev glavni sparing partner danas debitira u UFC-u: “Stipe mi se za ovu borbu u potpunosti posvetio!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.03.2019 10:52h Autor:

Jeff Hughes i Stipe Miočić

Jedna od tri teškaške borbe današnjeg UFC Fight Nighta u Wichiti donosi prvi UFC nastup za glavnog sparing partnera Stipe Miočića, Jeffa Hughesa. On je kroz razgovor otkrio koliko mu zapravo znači sam rad s bivšim teškaškim prvakom.

Strong Style u Clevelandu nije velika dvorana i nije lako pronaći prave trening partnere za svakoga. Stipe Miočić ne radi s puno teškaša, no srećom ima jednog itekako vrijednog trening partnera. U pitanju je Jeff Hughes, borac koji je svoju kvalitetu posljednjih godina potvrdio po malim promocijama, da bi danas na red došao njegov UFC debi. Ovaj 30-godišnjak pristigao je kao LFA teškaški prvak, no ulaznica za UFC bio mu je impresivan nastup na “Tuesday Night Contenderu”. Sad ga čeka prvi nastup u elitnoj promociji. Do sad je u pravilu on bio taj koji bi uvijek dao sve od sebe da pomogne Stipi Miočiću što se bolje pripremiti, a sada je ovaj vratio na isti način, u potpunosti se posvetivši njemu.

“Svaki dan me gura do maksimuma. Ovaj kamp smo svaki dan nešto radili. Bio je velika pomoć jer se nije pripremao niti za jednu svoju borbu pa se u potpunosti koncentrirao na mene. Pokazao mi je puno malih trikova i činio me svakim danom sve boljim. Stipe je razlog zašto je naš tim toliko jak, no jednostavno se dogodilo i to da imamo najbolje trenera na svijetu”, rekao je Hughes u razgovoru za MMA Weekly, a onda je dodao još nešto o Stipi Miočiću i zbog čega ga toliko cijeni.

“On mi je bio nešto kao dodatni trener. Njegova borilačka inteligencija je nevjerojatna i sve što mi je pokazao itekako ima efekta. Osim toga, vrlo je lojalan. Ako te smatra timskim kolegom, odmah ti je i jako dobar prijatelj koji će uvijek biti tu kada ti zatreba. Meni je pomoglo samo gledanje njega dok se priprema za svoje borbe. Uvijek sam znao da ako on nešto radi, to moram pokušati raditi i ja. Uvijek sam išao pratiti njegov tempo.”

UFC debi donosi mu Mauricea Greena. Zanimljivo, u pitanju je borac protiv kojeg je imao pretposljednju borbu. Prije nešto više od deset mjeseci odradili su pet rundi u borbi za LFA prvaka, a sad se ponovno susreću u Octagonu. Ulog nije pojas, no ovo je za obojicu vjerojatno veća borba nego što je bila ta iz travnja prošle godine. Hughes je sam najavio kako očekuje težu borbu, no uvjeren je da je bolji i da ima što ponuditi u UFC-u. Ne samo protiv Greenea, nego i protiv same teškaške elite.

“Proučavam sve te momke od prvog dana kad sam ušao u dvoranu. Bio sam fan prije nego sam postao borac. Mislim kako ću predstavljati veliki problem većini tih momaka. Ne gledam previše daleko unaprijed, ne gledam iza subotnje borbe, ali vjerujem kako ću mnogim velikim teškašima priuštiti pravi pakao”, rekao je Hughes, koji nosi nadimak “Lights Out”.

Dosadašnji profesionalni omjer mu je deset pobjeda i jedan poraz, a jedan od najjačih aduta mu je kondicija. Dokaz toga je podatak da je pet svojih pobjeda ostvario sudačkom odlukom, dakle 15 minuta borbe mu nikako nije strano. Uostalom, protiv Greenea je prošli put odradio 25.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI