Miočićev event dobio sjajnu borbu lake kategorije

UFC 20.05.2018 19:00h Autor:

Dan Hooker i Gilbert Burns

Na UFC 226 event dodan je okršaj dva borca koji trenutno najimpresivnije napreduju među pripadnicima lake kategorije. Snage će ukrstiti Dan Hooker i Gilbert Burns.

Ovako nešto se već neko vrijeme nagađalo, a sami borci bili su zainteresirani za međusobni duel, posebno jer znamo u kakvim se izdanjima posljednje borbe predstavljaju. Pošto su obojica na rubu Top 15 poretka, gdje je konkurencija podosta velika i teško je pronaći mjesto za obojicu, međusobna borba odlučiti će po pitanju toga tko će imati brži napredak, a tko će u ovom trenutku po pitanju istog biti zaustavljen.

Hooker (16-7, 6-3 UFC) je trenutno unutar niza od tri pobjede, a sve tri je ostvario nakon povratka u laku kategoriju i to sve izuzetno impresivno. Koljenom je nokautirao Rossa Pearsona, zatim je ugušio britanski hype Marca Diakiesea, da bi prošlog mjeseca još jednom radilo koljeno te je njime nokautirao Jima Millera. Tada je prozvao rangirane protivnike, no za sada mu se ta želja još neće ispuniti.

Gilbert “Durinho” Burns (14-2, 6-2 UFC) trenutno bere plodove rada s Henryem Hooftom te iza sebe ima dvije pobjede brutalnim nokautom. Prije tog je doživio poraz od Michela Prazeresa, koji je tom prilikom pao vagu, a ranije ima vrlo vrijednu pobjedu i protiv Cowboya Oliveire. Inače, u pitanju je sjajan grappler koji je čak jedno vrijeme bio BJJ trener Vitora Belforta, inače deset godina starijeg od sebe.

UFC 226 je ovim putem na svoj program dobio 11. borbu, odnosno prostor ima za još dva duela kojim bi se upotpunio ovaj već sada spektakularan event sa Stipom Miočićem i Danielom Cormierom u glavnim ulogama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI