Miočić skočio jedno mjesto na “pound4pound” ljestvici, McGregora i dalje vode kao prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2018 19:50h Autor:

Stipe Miočić

Dočekalo smo nove službene UFC rang ljestvice, na kojima nema previše značajnih promjena, osim da je Stipe Miočić skočio tek za jedno mjesto “kolektivne ljestvice” te da pokraj Conora McGregora i dalje stoji da je prvak lake kategorije.

Kao što smo u uvodu naveli, značajnijih promjena nije bilo, a najveći skok napravio je Rob Font, koji je otišao tri mjesta prema naprijed te se sada nalazi na 11. mjestu ljestvice bantam kategorije. Borac kojeg je savladao, Thomas Almeida, izgubio je dva mjesta i sada je 12. Prije samo dvije godine bio je u Top 5 i glasio je za najvećeg talenta kategorije, no serija loših rezultata dovela ga je do ove teške pozicije. No, u pitanju je mlad borac koji se još uvijek može u potpunosti posložiti.

U teškoj kategoriji nije bilo promjene, Francis Ngannou ostao je odmah iza Stipe Miočića, no zato je teškaški prvak skočio jedno mjesto na poun4pound ljestvici, odnosno ljestvici svih boraca. Preskočio je TJ Dillashawa i nalazi se na šestom mjestu. Ispred njega su, redom od prvog mjesta, Demetrious Johnson, Conor McGregor, Georges St-Pierre, Daniel Cormier i Max Holloway. Kada već spominjemo McGregora, njegovo ime još uvijek stoji na poziciji prvaka lake kategorije, dok se Tony Ferguson nalazi na prvom mjestu ljestvice izazivača, uz dodatak kako je riječ o privremenom prvaku.

Još jedna zanimljivost nalazi se na pound4pound ljestvici, odnosno Joanna Jedrzejczyk je još uvijek tamo, dok za prvakinju njene kategorije, Rose Namajunas, još uvijek nema mjesta. Cijeli poredak svih kategorija možemo pogledati na OVOM linku.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI