Miočić ponovno izazvao Joshuu: “Ti nisi niti najopasniji čovjek u Velikoj Britaniji”

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.08.2017 11:48h Autor:

Ilustracija: Miočić i Joshua

UFC prvak Stipe Miočić ne odustaje od svog boksačkog izleta! Dapače, odlučniji je nego ikada ukrstiti rukavice sa svjetskim prvakom u teškoj kategoriji Anthonyjem Joshuom u meču po boksačkim pravilima. Stipe je u četvrtak, nakon što je objavljeno da se bivši svjetski prvak i vrlo izgledan sljedeći protivnik Joshue, Vladimir Kličko, odlučio oprostiti od aktivnog sporta, ponovno izazvao Britanca.

Američko-hrvatski MMA borac je najprije iskoristio priliku čestitati Kličku na sjajnoj karijeru, a zatim je još jednom bacio “rukavicu u lice” svjetskom šampionu.

No, ovaj put je UFC prvak otišao korak dalje te je potcijenio Joshuinu boksačku titulu.

“Anthony Joshua, čini se da ti je raspored potpuno čist. Nema isprika više, ajmo plesati! #Najopasnijičovjeknaplaneti”, napisao je Stipe Joshui te je dodao u idućem Twitter postu:

“Anthony Joshua, ‘ovaj tip’ (aludira da Joshua ne zna tko je op.a) je univerzalno priznat kao najopasniji čovjek na planeti. Ti nisi najopasniji čovjek niti u Velikoj Britaniji.”

S obzirom na odustajanje Klička od dvoboja u Las Vegasu i konačno vješanje rukavica o klin, Joshua ispred sebe vrlo vjerojatno ima obaveznu obranu naslova protiv Kubrata Puleva. No, radi se o dvoboju koji neće izazvati veliku pozornost medija, ali niti veliku zaradu, pa se Joshua ponovno u izjavama okrenuo potencijalnom meču protiv Deonatayja Wildera.

Sve ovo se događa u trenutku kada Miočić ne želi razgovarati s UFC-om o sljedećem nastupu u Octagonu dok mu se znatno ne poveća honorar. Naime, UFC prvak je u posljednja dva dvoboja zaradio manje novca od svojih izazivača, a već nakon slavlja protiv Overeema je javno izrazio nezadovoljstvo takvim stanjem.

Ipak, pristao je na meč protiv Dos Santosa za isti honorar, ali uz uvjet da će se nakon tog dvoboja razgovarati o novom ugovoru. U nedavnoj kratkoj izjavi za medije Stipe je otkrio da mu se nitko iz UFC-a još uvijek nije javio pa da nema niti smisla razgovarati o njegovom sljedećem ulasku u Octagon. UFC prvak je očito jako nezadovoljan tretmanom koji dobiva u organizaciji gdje je prvak u najuglednijoj diviziji, a izlet u boksački ring mu se u ovom trenutku čini kao odlična ideja…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI