Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Miočić obranio pojas i utišao hype apsolutnim školovanjem nedoraslog izazivača | Fight Site

Miočić obranio pojas i utišao hype apsolutnim školovanjem nedoraslog izazivača

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 07:52h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić dokazao je kako je cijeli hype oko Francisa Ngannou bio neopravdan i vođen željom UFC-a da ima prvaka koji impresivno izgleda i još impresivnije nokautira protivnike. No, danas je naišao na kompletnog MMA borca koji je dokazao kako u ovoj igri sirovu snagu pobjeđuje nešto drugo, a to je pristup, taktika, borilačka inteligencija, iskustvo i godine rada.

Borba Stipe Miočića bila je prava prezentacija prvaka i teško je zamisliti da bi i neki nokaut u prvoj rundi bio efektniji od ovog što je napravio. Jer Stipe ovime nije samo došao do pobjede, nego je potvrdio kako je prvak s razlogom, 25 minuta je doslovno mučio umjetno stvoreni proizvod Dane Whitea, koji je sjedio kraj kaveza i na čijem se licu mogao vidjeti osjećaj poraza. Iako je UFC zapravo daleko od poraza, samo ako budu znali iskoristiti ono što imaju u ovom trenutku. A glasna podrška uz klicanje imena prvaka, tijekom cijele borbe, dokaz je da UFC ima popularnog prvaka, samo to moraju proširiti na veći auditorij.

Već od prve runde vidjelo se kako se Miočić pripremio na ono za što se znalo da Ngannou predstavlja i da može ponuditi. Ne može se reći da je uspio izbjeći sve udarce, Kamerunac je nekoliko puta jako dobro pogodio, no daleko je to bilo od udaraca koji su rušili Overeema i Arlovskog. Miočić je bio spreman na to, ‘pojeo’ je te udarce upravo onako kako prvak treba te nakon toga krenuo voditi borbu u svom smjeru, sve do uvjerljive pobjede koja je na kraju došla. Može se reći kako je Francis svoja najjača oružja ispucao u prvih tri minute, nakon čega je prvi puta srušen na pod. Miočić ga tamo drži do pola minute prije kraja runde, kada se događa još malo akcije na nogama, a runda završava još jednim rušenjem od strane Miočića, doslovno u posljednjoj sekundi.

Udarci Kamerunca napravili su oteklinu ispod Stipinog lijevog oka, no srećom mu se nije zatvorio vidokrug, jer bi inače vjerojatno upao u probleme. Ovako je nastavio kontrolirati tempo i distancu te je u potpunosti osjetio umor Ngannoua te na pravi način raspolagao njime. Nastavio je low kickovima izbacivati ga iz balansa, a onda je krenuo na novo rušenje, koju mu prolazi i kreće grappling kontrola, gdje Miočić strpljivo pokušava pronaći priliku za kvalitetniji napad, dok radi dovoljno štete da ih sudac ne bi razdvojio. Na samom kraju runde dolazi do pozicije i hvata gušenje, no više nije bilo vremena za napraviti nešto više.

Pravo školovanje zapravo je počelo u trećoj rundi. Ngannou se borio otvorenih usta, vidno umoran te je svu svoju taktiku sveo na to na čeka priliku plasirati udarac kojim bi mogao završiti borbu, jer snage i kondicije za više nije imao. No, Miočić ne srlja i konstantno je koncentriran na ono što se događa. Lagano skuplja bodove sve do novog rušenja te ponovne kontrole do kraja runde. Četvrta runda bila je najuvjerljivija. Miočić je protivnika srušio već na početku te cijelo vrijeme dovoljno radi da bi zadržao kontrolu, bez da je primio ijedan udarac u cijelih pet minuta te je ovo runda koju su sva tri suca bodovali 10-8.

Posljednja runda bila je ona u kojoj je Ngannou svu svoju nadu bacio u to da će se Miočić opustiti i naletjeti na njegov udarac. Četiri minute nije viđeno gotovo ništa osim Stipinih pametnih kratkih udaraca kojima je skupljao bodove. Francis je uspio povući svoj udarac koji je tražio, no aperkat je samo krzao prvaka, koji je nakon toga uspješno priveo borbu kraju kontrolom klinča, nakon čega je mogao slavodobitno podići ruke u zrak. Stipe Miočić postao je prvak UFC-ov teškaški prvak s tri obrane titule!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI