Miočić na MMA Houru: Za Ultimate Fighter mi je trebala dozvola supruge, a Ngannou će dugo biti u vrhu

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2018 22:19h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić je gostovao u showu MMA Hour Ariela Helwania gdje je najavio sudjelovanje u Ultimate Fighteru te borbu protiv Daniela Cormiera, ali se i kratko vratio na Francisa Ngannoua.

Sve je iznenadila najava da će se Mioćić boriti protiv Daniela Cormiera na UFC 226, posebno zbog toga što je došla samo pet dana nakon što je Miočić obranio titulu u borbi protiv Francisa Ngannou na UFC 220. Tako nije bilo lako niti proći to sve i prihvatiti borbu, ali i poziciju trenera u Ultimate Fighteru, što bi značilo da će šest tjedana morati živjeti u Las Vegasu, dok kod kuće ima trudnu suprugu. Otkrio je kako je zbog svega toga, njena ovog puta morala biti zadnja.

“Nisam očekivao da će iduća borba biti ugovorena tako brzo. Htio sam samo doći kući, kvalitetno se naspavati i uživati u slobodnom vremenu. Nešto se spominjalo prije borbe, no rekao sam da ne želim ništa komentirati dok ne završim. Onda su mi prišli par dana nakon borbe i pitali me bih li prihvatio, a ja sam rekao kako moram razgovarati sa suprugom, no da bih svakako prihvatio dobru ponudu. Najvažnije mi je bilo da supruga pristane, ona je moj šef i sigurno ne bih ovo sve prihvatio da se ona nije složila. Dio od tih šest tjedana će biti sa mnom u Las Vegasu”, otkrio je UFC-ov teškaški prvak, a onda je otkrio nešto o tome kako će se naviknuti na stalnu prisutnost kamera u dvorani, kao i to koga će od trenera povesti sa sobom. Tamo ipak neće biti njegovog glavnog trenera, Marcusa Marinellija:

“Neće mi smetati sve te kamere, uzbuđen sam zbog cijelog iskustva. Drago mi je što ću moći pokazati što mogu i što moji treneri mogu. Nadam se da ću uspjeti dio svog znanja i iskustva prenijeti na te dečke. Žao mi je što moj glavni trener Marcus nije u stanju biti sa mnom, no pronašao sam dobru zamjenu za glavnog trenera. Ostale ću dogovoriti unutar idućih nekoliko dana.”

S Danielom Cormierom gaji sjajne odnose pa je teško očekivati da bi moglo biti nekih međusobnih nesuglasica ili prepirki, kakve su u prošlosti pozitivno djelovale na gledanost showa. To bi isto trebalo pozitivno djelovati i kod nabrijavanja na borbu, ali već iz Stipinih riječi možemo zaključiti da će se tako što teško dogoditi.

“Daniel je sjajna osoba, dugo se znamo, snimali smo puno zajedno i jako mi je drag tip. Osim toga je fantastičan borac, ima medalju s olimpijskih igara, borio se kao teškaš, bio je teškaški prvak. Sigurno ne bi prihvatio borbu da ne misli da me može savladati. Cijelu se karijeru bori samo s najboljim borcima, biti će to dobro. Uzbuđen sam zbog borbe protiv njega”, objasnio je Stipe te se još kratko okrenuo dobrim međusobnim odnosima između sebe i svog idućeg protivnika:

“Sve je to posao i vjerujem da on jednako tako gleda na to. Radimo to da osiguramo bolje živote sebi i svojim obiteljima.”

Ipak nije mogao izbjeći pitanje o uzimanju pojasa Dani Whiteu i predaje istog njegovom treneru, s ciljem da mu ga on stavi oko pasa. Helwani je pustio da prođe malo vremena, da se emocije smire te da se onda pokuša vratiti na tu temu. Ipak, dobio je sličan odgovor, ali je Stipe dodao i nešto o tome je li s Whiteom pričao nakon borbe.

“Kao što sam rekao nakon borbe, moj trener i ja se međusobno poštujemo. I to je cijela priča oko toga. Nakon toga sam razgovarao s Danom i bilo je sve u redu. Više puta mi se ispričao zbog svega i tako… Ma, šalim se, nije se uopće ispričao, haha. Čestitao mi je na sjajnoj borbi, a ja sam mu zahvalio na prilici koja mi se pružila”, uz smijeh je rekao jako dobro raspoloženi Stipe.

Onda su se još kratko vratili na borbu protiv Ngannoua. Upitan je Stipe o tome je li pogledao tu borbu još koji put nakon što je ona završili te kakvo sada ima mišljenje o cijeloj svojoj izvedbi.

“Pogledao sam par puta da bih analizirao što je bilo loše pa da bih to popravio, a ono što je bilo dobro, da bih učinio još boljim. Imao sam grešaka, trebao sam se više kretati i raditi više ground n’ pounda, no on je jak i velik čovjek, morao sam paziti na to. Prvu rundu je krenuo kao teretni vlak, pokušao mi je maknuti lice s glave i nije bilo lako pa sam bio malo oprezniji. No, nisam siguran da je najjači udarač s kojim sam se susreo. Svakako da udara jako, ali ne mogu reći da je jači od nekih drugih koji su me pogodili”, otkrio je te je još dodao svoju prognozu nastavka Francisove karijere:

“On je veliki potencijal, morat će poraditi na još nekim stvarima i biti će tu. Dosta je mlad za ovu diviziju i vjerujem da će ostati u vrhu ako bude pravilno radio.”

Vrlo raspoloženi Stipe je još otkrio kako u Las Vegasu kreće već prekosutra te kako je uspio dogovoriti šest tjedana slobodnog u vatrogasnoj postaji. Emitiranje sezone trebalo bi krenuti u travnju, kada će već cijela biti snimljena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI