Stipe nikad odlučniji vratiti UFC pojas: “Cormier je te noći dobio na lutriji!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.05.2019 09:35h Autor:

Stipe Miočić

Stipe Miočić prepun je samopouzdanja pred revanš protiv Daniela Cormiera. Uvjeren je kako je ono što se dogodilo u srpnju prošle godine bilo slučajno i to namjerava potvrditi u nadolazećem revanšu.

Miočić je porazgovarao s reporterom kanala WKYC Channel 3, kojeg je odmah u startu zanimalo kako se bivši prvak osjeća pred borbu koju će odraditi 17. kolovoza. Dugo je čekao na njeno ugovaranje, no strpljenje se isplatilo.

“Uzbuđen sam oko toga. Bolji sam borac od njega i to ću dokazati. Ono je bila njegova večer, ali neće se ponoviti. Cormier je te večeri dobio na lutriji”, rekao je Stipe.

Po mišljenju mnogih, Miočić ovu borbu stavlja puno više toga na kocku. Cormier ima pojas, ali na neki način će moći s puno manje pritiska ući u borbu. Ukoliko doživi još jedan poraz, Miočićeva ostavština primit će ozbiljan udarac. Stipe tvrdi da se to neće dogoditi. Prva borba mu je ono na čemu gradi optimizam.

“Bio sam već tu borbu bolji od njega, brži sam, snažniji i bolje kondicije. No, ovo je sport, rukavice su male i sve se može dogoditi”, otkrio je dojmove iz prve borbe. U njoj je uistinu izgledao odlično, a ritam se krenuo mijenjati nakon kratkog prekida zbog uboda u oči. Miočić je onda napravio pogrešku koja ga je koštala pojasa prvaka.

Njemu je vrlo važno što se uspio odmoriti. Dva tjedna nakon borbe rodila mu se kći i dobio je priliku biti uz nju svaki dan kroz prvih deset mjeseci njenog života. Uskoro će krenuti u kamp i privremeno će morati privatni život staviti u drugi plan.

“Ovo vrijeme dobro mi je došlo. 36 mi je godina, ali i dalje postajem sve bolji. Kvalitetno sam se odmorio. Dok sam bio prvak konstantno sam imao nekih obaveza i to me izmorilo. Ovo vrijeme više nisam imao metu na svojim leđima. Imati kći je promijenilo moj život. To je nešto najbolje što mi se dogodilo. Mogao sam se povući i disati. Dugo se nisam osjećao ovako dobro.”

Još je upitan o tome je li mu cijela situacija oko pokušaja dogovaranja borbe Cormiera i Brocka Lesnara stvorila dodatnu motivaciju. Zbog borca koji se dugo nije borio i koji osam godina nikoga nije pobijedio, umalo je Miočić ostao bez prilike koju je kao najuspješniji UFC-ov teškaški prvak apsolutno zaslužio.

“Nije mi to stvorilo nikakvu dodatnu motivaciju. Ne treba mi veća motivacija od toga da vratim pojas, volim kad me nazivaju prvakom. Život je težak i zna biti sranje, a takav je osjećaj nemati pojas”, zaključio je na kraju Stipe, koji je još jednom dodao kako će pojas ponovno biti kod njega. Samopouzdanje jednostavno zrači iz ovog borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI