Minotauru se vratio osjet u prst, ugrađena pločica i 16 šarafa!

UFC 19.12.2011 13:33h Autor:

Antonio Rodrigo Nogueira ruka

Minotaurova ruka je ipak zahtijevala operaciju, no umjesto najprije predviđenih devet mjeseci oporavka, Big Nog bi se morao vratiti već za šest. Preko službenih stranica braće Nogueira, izjavu je dao doktor Tom R. Hackett koji je operirao legendarnog UFC borca.

“Gospodin Nogueira je pretrpio vrlo kompliciranu frakturu nadlaktice. Fraktura počinje u sredini kosti i nastavlja se skoro do lakta. Nažalost, jedan od živaca koji prolazi kroz ruku je također oštećen. On je zadužen za kontrolu snage. Živac je smješten upravo u tom predjelu i kost ga je pritisnula. Prije operacije, Antonio je imao vrlo malo osjeta i snage u ruci, a uopće nije osjećao palac.”

Kirurg je opisao i proceduru kojom se “popravila” ruka…

“Rez je napravljen na stražnjem dijelu ruke. Živac je uklonjen i tretiran. Frakturu smo učvrstili s pločicom i 16 šarafa. Samo 12 sati nakon operacije vratila se funkcija u ruku i kost polako zacjeljuje. Ako sve bude išlo prema planu,  sljedećih nekoliko mjeseci će se vratiti treningu i za manje od 6 mjeseci će biti ponovno spreman za borbu. Vjerujemo da će oporavak biti potpun.”

Ovo su, dakako, jako dobre vijesti za sve Minotaurove fanove.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI