Minotauro se planira boriti još dvije ili tri godine

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.01.2014 21:56h Autor:

Minotauro Nogueira

Jedan od najvećih boraca svih vremena i sigurno najiskusnijih sve je bliže kraju svoje karijere. No, još nije doneo konačnu odluku kada namjerava zatvoriti tu knjigu, ali je izjavio da se namjerava boriti još dvije ili godine.

15 godina je Antonio Rodrigo Nogueira profesionalni MMA borac. Jedan od rijetkih koji je uspio biti Pride i UFC prvak te jedan od onih koji je velikoj sceni predstavio brazilsku jiu jitsu i moč borbe na podu. No, Minotauru ima već 37 godina i veliki broj teških mečeva iza sebe, ozljeda i operacija i zna da se neće moći još dugo baviti ovim sportom na visokom nivou.

"Imam ugovor na još četiri borbe i ne mogu toliko razmišljati o tome. Ključna činjenica koja bi trebala odlučiti biti će rezultati tih borbi jer ne želim gubiti. Ove godine punim 38 godina, a rekao sam sam sebida se ne namjeravam boriti nakon što napunim 40", rekao je veliki Brazilac.

Nogueira još nema protivnika za iduću borbu, a o toj temi je rekao: "Još uvijek se oporavljam od ozljede koja mi se dogodila u borbi s Werdumom, no vjerujem da ću se vratiti u svibnju. Ufc je spominjao pet imena protivnika i vjerujem da će biti jedan od njih. Nažalost, nisu mi ponudili Franka Mira."

Posljednjih osam borbi Nogueira je u ritmu pobjeda-poraz, a zanimljivo je da je bio pravi "title trigger" jer su sva četiri borca, nakon što su ga pobijedili, dobili priliku za naslov (Werdumova je ipak otpala zbog Cainove ozljede). Budući da je u posljednjoj borbi poražen, ako nastavi istim ritmom, trebao bi pobijediti u idućoj, a to je sigurno ono što bi svi MMA "romantičari" voljeli vidjeti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI