Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
“Minotauro” Nogueira priznao: Imao sam 22 operacije! | Fight Site

“Minotauro” Nogueira priznao: Imao sam 22 operacije!

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.10.2015 12:03h Autor:

Twitter

Legendarni Antonio Rodrigo Nogueira se nedavno umirovio i zauvijek povukao iz uloge MMA borca, a sad je konačno i progovorio o opsegu ozljeda koje je pretrpio tokom karijere.

"Minotauro" se zadnji put borio protiv Stefana Struvea na UFC 190 priredbi u kolovozu i nakon tog poraza Dana White je vidio dovoljno, te je zamolio Brazilca da se prestane natjecati. Nogueira je poznat po svojoj izdržljivosti i sposobnosti da trpi batine, ali dugoročno ga je ta kvaliteta koštala zdravlja. On nije izgledao dobro već zadnjih nekoliko godina i za Sherdog je konačno otvoreno porazgovarao o patnjama koje je pretrpio, ali i dalje trpi zbog svog posla.

"Sve skupa sam imao 22 operacije i sav sam strgan(smijeh). Počeo sam s operacijama rano, s 11 godina kad me udario kamion. Međutim, zadnjih pet godina je bilo puno teže, imao sam osam operacija. Imam 16 metalnih vijaka u desnoj ruci od lakta do ramena i užasno su bolni kad započinjem pripreme za borbu, ali i kad se mijenja temperatura. Imao sam i operaciju na lijevoj ruci i još dvije na kukovima. Te četiri operacije su bile presudne u mojoj odluci da se umirovim" rekao je "Big Nog".

Minotaurov doktor je također otkrio da je Nogueira prošle godine ušao u meč protiv Roya Nelsona s puknutim ligamentom u koljenu. Ozljedu je zardio tri dana prije borbe i jedva je mogao hodati.

"Rekao sam mu da bi se rijetko koji čovjek mogao boriti uz tako jaku bol. Ovaj tip je definitivno kiborg", rekao je doktor Tannure.

Nitko ne može poreći da je Nogueira apsolutna MMA legenda i da je ovom sportu dao sve od sebe, ali ipak on je trebao otić u mirovinu još davno i ovo je dobar primjer mlađim borcima da ozbiljno shvate rizike i posljedice koje ovaj sport donosi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI