Minotaur otkrio: Doveli su Dos Santosa na prvi trening i nije bio dobar

UFC 05.06.2011 08:24h Autor:

Lesnar vs. Dos Santos TUF

Nogueira  je učitelj i mentor Dos Santosu za kojeg smatra da će postati novi UFC-ov prvak u teškoj kategoriji.

U velikom intervjuu koji je dao za Sherdog, Antonio Rodrigo Nogueira je najavio UFC 131 koji je na rasporedu za tjedan dana. U glavnoj borbi večeri susrest će se njegov pulen Junior Dos Santos i Shane Carwin. Minoutar je uvjeren u pobjedu svog sunarodnjaka, a kaže kako se brzi JDS-ov uspjeh nije dogodio slučajno,

“On je želio uspjeti u ovom sportu. Sjećam se njegove žene, koja je arhitektica, kako je otišla do mog ujaka i molila ga da ga ja testiram. Pozvali su me i odradili smo trening. Rekao sam Yuriju da dečko mora trenirati još malo jer nije spreman. Prošla je godina dana prije nego što me Yuri pitao da ga opet pogledam. Tada je bio dobar”, opisuje Nogueira za Sherdog i dodaje:

“Imao je veliku želju doći u Rio de Janeiro. Trebalo je mnogo napredovati, no vidjelo se kako ima sjajnu koordinaciju. Sjećam se njegove prve borbe na UFC-u 90 protiv Werduma. Nakon samo tri mjeseca treninga je postao drugačiji čovjek.”

“Pokazao je pravu evoluciju. Nitko ga nije mogao srušiti u parter. Stekao je samopouzdanje i u tom trenutku smo mislili kako ga je nemoguće pobijediti. Vjerovao sam u to da niti Werdum neće moći napraviti ništa više. To se i dogodilo.”

Nogueira hvali Dos Santosovu predanost za treningom i volju za radom.

“Čovjek je maksimalno posvećen onome što radi. Sve je u životu odbacio da bi se posvetio ovom sportu. Puno mu je pomogla i njegova žena. Ljudi misle da se radilo o sreći, no tu sreće nema. Junior se borio da bi stigao to tamo gdje se sada nalazi. Stvari ne dolaze slučajno u životu”, zaključio je Minotaur.

Junior dos Santos je neporažen u UFC-u od kada je debitirao prije tri godine. Pobijedio je borce kao što su Mirko Filipovića, Fabricio Werdum i Roy Nelson

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI