Minotaur: Išao sam na giljotinu jer me sudac upozoravao da ga ilegalno udaram

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2011 12:17h Autor:

Antonio Rodrigo Minotauro Nogueira

Kada je, umjesto da nastavi s GNP udarcima, krenuo na giljotinu, mnogi su odmah pomislili da je razlog ovog ne pretjerano mudrog Minotaurovog poteza u dvoboju protiv Franka Mira bila njegova BJJ duša.

Neki su zaključili da je Brazilac kalkulirao pokušavajući stići do najboljeg prisiljavanja na predaju i tako zaraditi još jedan bonus nakon onog za nokaut protiv Brendana Schauba. Drugi su, pak, ustvrdili da se Nogueira bojao suca Herba Deana koji ga je u nekoliko navrata već upozorio da ne “tuče” po Mirovom potiljku.

Ispostavilo se da je ovo potonje i točno. Big Nog je za Tatame otkrio zašto je već nokdauniranog protivnika htio ugušiti, a ne nokautirati.

“Prošli vikend sam prvi put izgubio prisiljavanjem na predaju u čitavoj karijeri. Osjećaj je prilično loš, no i to je dio sporta. U borbi se sve događa vrlo brzo i bazirano je na instinktima i refleksima. Znao sam kako sam napravio grešku s pokušajem gušenja. Išao sam završiti protivnika, a mogao sam ga nokautirati”, objašnjava Nogueira u uvodu i dodaje:

“Kada je Mir praktički već bio nokautiran čuo sam suca koji mi govori kako moram stati udarati ga u vrat. Tada sam se odlučio na gušenje. Mir se uspio oporaviti i zato mu treba čestitati. Gledao sam snimke i nisam ga udarao u vrat, nego sa strane u glavu što je dopušteno.”

Nakon operacije slomljene ruke Nogueira se odmara, a uskoro bi trebao krenuti s rehabilitacijom. U kavezu ga možemo očekivati za otprilike 6 mjeseci.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI