Mike Pyle se prisjetio prve borbe: Borio sam se protiv Rampage Jacksona i dobio sam sto dolara

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.10.2016 19:22h Autor:

Mike Pyle

41-godišnji Mike Pyle jedan je od najiskusnijih boraca na UFC borbe, a u smiraju svoje karijere se sjetio kako je sve počelo, još tamo 1999. godine. Prvi protivnik bio mu je Quinton “Rampage” Jackson.

Kasnijem prvaku poluteške kategorije te pravom MMA legendi je to također bila prva borba, a dogodila se na eventu ISCF u Memphisu. Jackson je tada slavio odlukom sudaca, no kasnije su obojica postali uspješni i poznati MMA borci. Pyle, koji je u UFC-u odradio 17 nastupa, se prisjetio kako je do borbe došlo.

“Imao sam oko 79 kilograma i na toj težini sam se borio protiv njega. On je morao rezati kilograme da bi imao 93, ali smo rekli da nema veze, idemo se boriti. U to vrijeme nas uistinu nije bilo briga. Nisam morao zadovoljiti nikakvu težinu, a ideja mog trenera je bila da on spusti na 93. Ja u tom trenutni nisam znao apsolutno ništa o rezanju kilograma i rekao sam neke bude kako ekipa odlučio”, počeo je Pyle.

Ipak, tada 24-godišnji Pyle je osjetio svu snagu svog tri godine mlađeg protivnika čim je sudac u ringu dao znak za početak borbe.

“Dok smo se borili, par puta me je izbacio van iz ringa i to je bilo užasno. Zapravo, cijeli osjećaj poraza je bio užasan, ali borba je bila luda i bio sam nevjerojatno iscrpljen. Ležao sam na podu, jednostavno sam samo izašao iz ringa i spustio se dolje. Ni kod njega nije bila bolja situacija, također je bio potpuno potrošen”, ispričao je što se dogodilo nakon borbe, no najzanimljivija situacija je ona oko honorara za nastup:

“Rekao sam promotoru da bi bilo u redu da mi nešto da, da me nečime nagradi. On je rekao da će mi dati sto dolara. I ja sam bio oduševljen time. Nismo imali zapravo nikakav honorar, otišli smo se tamo boriti iz ljubavi prema sportu. Volim ga i dan danas, uvijek ću ga voljeti i spreman sam to raditi bez da budem plaćen.”

Svojevremeno Top 15 borac, Pyle trenutno ima samo dvije pobjede u posljednjih šest nastupa, a idući ga čeka krajem godine, na UFC 207 eventu. Tamo će se boriti protiv Alexa Garcie.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI