Mike Dolce: Ronda se nema zašto boriti protiv Cyborg, bolje da odradi “superfight” protiv Joanne

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.10.2016 18:42h Autor:

Mike Dolce i Ronda Rousey

Najpoznatiji nutricionist borilačkog svijeta, Mike Dolce, prokomentirao je mogućnost borbe Ronde Rousey i Cristiane Justino te se njemu ta ideja ni malo ne sviđa. Kaže kako Ronda nema fizičke predispozicije za tu borbu.

Ronda Rousey se napokon vraća, a nakon toga nije dugo trebalo da se ponovno krene razgovarati o potencijalnoj borbi protiv Cristine “Cyborg” Justino. Čovjek koji se brine o njenim kilogramima smatra kako nema nikakve potrebne, pa niti logike da se ta borba ikad organizira.

“Zašto bi se Ronda, koja kad je zdrava hoda na između 67 i 69 kilograma borila protiv nekoga tko hoda na gotovo 80? Gdje bi tu ona mogla pronaći svoju prednost? Niti jedan muški borac na svijetu to ne bi učinio i mislim kako je ovo nepoštovanje i dupli standardi svih koji pozivaju na tu borbu”, rekao je Mike Dolce.

Umjesto toga, Dolce ima jednu drugu ideju, koja bi se vjerojatno također svidjela fanovima. I to prije svega onima pravima. Jer, budimo realni, većina onih koji pozivaju na borbu Ronde i Cyborg zapravo samo želi vidjeti još jedan brutalan poraz najpopularnije žene u svijetu borilačkih sportova.

“Gledajući koliko ja radim s Rondom, ja nju vidim kao borkinju muha kategorije, kad bi ta kategorija postojala u UFC-u. Gledajući po njenom tijelu i koliko je posvećena svom životnom stilu, Ronda bez problema može zadovoljiti 57 kilograma, a to je divizija u kojoj joj se otvaraju prilike za najzanimljivije borbe. Možete li zamisliti borbu Ronde i Joanne Jedrzejczyk, koja konstantno spominje odlazak u muha kategoriju, ukoliko se ona ustanovi.”

Sve što Dolce govori itekako ima smisla. No, nema sumnje kako će Cyborg i svi što se nalaze uz nju i dalje pozivati na tu borbu. Na UFC-u je da vidi hoće li ju ikad pokušati organizirati.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI