Mike Dolce o Hendricksovoj situaciji: Cijeli proces bio je komedija!

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2015 21:21h Autor:

Johnny Hendricks i Mike Dolce

Mike Dolce se prisjetio vremena dok je on radio s Johnnyem Hendricksom te je prokomentirao ovu posljednju situaciju iz Houstona. Kaže kako mu je izuzetno žao vidjeti što se događa Johnnyu, ali da je zapravo cijeli proces njegovog skidanja kilograma izgledao kao komedija.

Mike Dolce radio je s Johnnyem Hendricksom u vrijeme njegovog uspona na UFC vrh. U vrijeme kad je suvereno prolazio vagu, nokautirao protivnike te došao do borbe protiv Georgesa St-Pierrea, koju je nesretno izgubio. No, za slučaj prve borbe protiv Robbiea Lawlera, Hendricks se našao u problemima, a nakon toga je krenulo i lagano razilaženje s najpoznatijim nutricionistom u MMA svijetu.

Kao netko tko je bio podosta blizak Hendricksu i poznaje njegove navike, Dolce je bio pozvan da prokomentira situaciju koja se dogodila ovog vikenda, kad je Hendricksu uslijed procesa skidanja kilograma pozlilo te je završio na hitnom prijemu u bolnici. To je rezultiralo otkazivanjem borbe protiv Tyrona Woodleya i prisilnom seobom Hendricksa u srednju kategoriju.

"Bila je to jedna prava komedija grešaka od samog početka, ali većina toga pada jedino Johnnyu na odgovornost. Došao je pretežak u kamp i to mu nije prvi put, to je njegov zaštitni znak. On uvijek misli kako to može skinuti, ali prošao je tridesetu i to više nije tako lako, posebno s njegovim postotkom masnog tkiva. Barem ne na zdrav način. On je pokušao dehidrirati svoje organe, a tad mu je tijelo otkazalo poslušnost", iznio je Dolce svoje mišljenje oko događaja iz prošlog tjedna.

Onda se vratio na vrijeme kad su surađivali. Dolce je postao poznat nakon što ga je kao svog nutricionista ispromovirao Chael Sonnen te su odmah njegove usluge postale izuzetno cijenjene, ali i skupe. No, mnoge je borce doveo do uspjeha, pa tako i Hendricksa, koji je vjerojatno bio njegov najuspješniji klijent.

"Niti ja osobno nisam bio sretan s Johnnyevim ponašanjem u vrijeme dok smo surađivali. Mislim kako se nije pridržavao apsolutno svega što sam mu govorio, niti kako je bilo najbolje po njegovo zdravlje", započeo je Dolce nastavivši:

"Nevjerojatno mi je žao vidjeti ovo sve što mu se događa. Prije svega zato što sam zabrinut za njegovo zdravlje, posebno zato jer znam kako se odnosi prema njemu kad nije u treningu. Više nije mladi momak koji hrva na sveučilištu. On je čovjek s troje djece i četvrtim na putu. Ne smije si dozvoliti da svom tijelu radi stvari koje je radio do sada. Nadam se kako ga je ova situacija napokon prisilila da to shvati."

Johnnyu sad slijedi srednja kategorija, no Dolce to ne vidi kao dobru opciju. Misli da bi Hendricksu bolje bilo da uzme vremena i posveti se samom sebi te ostani velteraš. 

"Mislim kako to nije dobra solucija, jer je on nizak i za velter, a tamo će se boriti protiv puno snažnijih boraca, koji jače udaraju. Mislim kako bi on trebao uzeti šest mjeseci van sporta i potpuno se posvetiti sebi, odnosno promjeni svog stila života. To je nešto puno važnije od karijere. On i nakon što ju završi mora paziti na sebe i biti zdrava osoba, zbog svoje obitelji. Neka se prije svega sredi, a kad to uspije, moći će dalje bez problema nastupati u velter kategoriji, sve do kraja karijere", dao je zlata vrijedan savjet Dolce svom bivšem klijentu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI