Mike Dolce: Kontaminirani suplementi nisu opravdanje u Jonesovom slučaju

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.07.2016 10:47h Autor:

Jon Jones

Jon Jones tvrdi kako nije svjesno uzimao nikakva sredstva koja bi poboljšala njegove performanse unatoč pozitivnom doping testu iz lipnja zbog kojeg je maknut s UFC 200 priredbe. Kada stane pred komisiju Jones bi obranu svog slučaja mogao graditi na teoriji “kontaminiranih suplemenata”, ali jedan od vodećih nutricionista, Mike Dolce, tvrdi da to nije opravdanje na ovako viskom nivou natjecanja.

Dolce kao jedan od najvećih stručnjaka u poslu od svojih klijenata zahtjeva da prije eventualnog konzumiranja za suplemente dobiju dopuštenje doktora uz što moraju potpisati izjavu o odricanju odgovornosti.

Tako se to radi na elitnom nivou”, rekao je Dolce gostujući na MMA Houru.

Razlog zašto je Dolce nepovjerljiv i rigorozan kada se o suplementima radi svodi se na njihovu nepouzdanost. Tržište nije dobro regulirano i unatoč etiketama s popisom sastojaka šansa da je suplement kontaminiran nedopuštenim sredstvima uvijek postoji. Zato Dolce, koji uopće niti ne vjeruje u potrebu za suplementima, smatra da je Jones trebao biti pažljivijiv s obzirom da je za nastup imao osiguranih 10 milijuna dolara.

“Nema izgovora. Osobito na elitnom nivou. Pričamo o gubicima u milijunima dolara zbog nekog sukralozom natovarenog sranja od 20 dolara koje ionako ne poboljšava performanse. I reći ću da na tržištu postoje suplementi koji su namjerno kontaminirani dopingom za koje vlasnici trgovina znaju i lažu o njima, i koji sjede na polici, a prodavač u trgovini suplementima će znati,’To je taj.'”

Hoće li Teorija o “kontaminiranim suplementima” proći u Jonesovom slučaju? Yoel Romero i Tim Means su u svojim slučajevima uspjeli dokazati nevinost na taj način te su suspendirani samo na šest mjseci umjesto na dvije godine. Jonesov sponzor GAT, čije proizvode koristi, već se ogradio od cijelog slučaja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI