Mike Dolce: Cormier se može bez problema borit u srednjoj kategoriji

UFC 22.07.2014 21:32h Autor:

Mike Dolce

Najbolji svjetski stručnjak za dijetu boraca, Mike Dolce, uvjeren je kako Daniel Cormier ima fizičke predispozicije da bez problema može nastupati u srednjoj kategoriji, onoj do 85 kilograma težine.

Mike Dolce je čovjek koji je do sad za borbe pripremao mnoge borce, a najveće uspjehe je postizao s Chaelom Sonnenom i Johnnyem Hendricksom, s kojima je postigao da između vaganja i borbe povrate i do deset kilograma. No, za jednog borca je uvjeren kako ima predispozicije za činiti još impresivnije stvari.

"Mislim kako bi Daniel Cormier, uz nastavak stila života kakav ima sad te uz korištenje mojih savjeta i bližu suradnju sa mnom, mogao bez problema nastupati u srednjoj kategoriji, odnosno kategoriji do 85 kilograma. I to sam uvjeren kako ne bi nimalo izgubio na svojoj ubojitosti i nastupu", rekao je Dolce svoje mišljenje o Cormieru.

Cormier je inače visok samo 178 centimetara, a većinu karijere je nastupao u teškoj kategoriji. Za usporedbu, veliki broj boraca viših od njega nastupa u npr. perolakoj kategoriji, odnosno do 66 kilograma težine. Dolce je čak uvjeren da bi mu srednja kategorija čak više odgovarala. Pokušao je to objasniti: "Dobio bi na snazi, dobio bi na brzini, a i kondicijski bi bio spremniji. Pogledajte njegove fotografije s 93 kilograma, vidi se da nije ni približno definiran koliko bi mogao biti. A kada se ne vidi definicija, to je dokaz da tu postoji još kilograma kojih se moguće rješiti. Uvjeren sam kako se možemo riješiti toga i dovesti ga vrlo blizu, čak i bez dehidracije."

Mnogi borci su hvalili Dolcea, no isto su tako rekli da je vrlo skup i da si ne može svatko priuštiti da ga on priprema za borbu. Ipak, Mike kaže da mu novci ne igraju bitnu ulogu. "Ja ne radim ovo zbog novaca. Ja to radim, prije svega, zbog boraca i njihovog zdravlja", rekao je na kraju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI