Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Mighty Mouse: Uvijek imam namjeru završiti borbu | Fight Site

Mighty Mouse: Uvijek imam namjeru završiti borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.04.2015 15:59h Autor:

Demetrious Johnson

Pred svoju novu obranu UFC-ov pojasa, Demetrious Johnson odgovorio je na nekoliko zanimljivih pitanja u vezi svoje karijere, načine borbe te stanja u muha diviziji.

Osim što je trenutno možda i najuvjerljiviji UFC-ov prvak, Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson je i najaktivniji. Bori se tri do četiri puta godišnje, što je uistinu rijetko u UFC-u, gdje se nositelji pojasa najčešće bore svakih šest mjeseci. Objasnio je zašto je to tako i ima li što protiv toga.

"Mnogi mi kažu kako se borim češće i od ozbiljnih izazivača, ali meni to ne smeta. Po prirodi volim biti aktivan, a i sportaš sam, mlad sam, zdrav sam te treba koristiti priliku da zaradim što više novaca dok je tako", rekao je.

Novi izazov je ispred njega, a to je borac sličnog stila, Kyoji Horiguchi. Štoviše, najave govore kako bi ovo trebao biti meč dva najbrža MMA borca na svijetu.

"Njegova distanca i kretanje su sjajne. On je borac sličan meni, pokušavati udariti i izbjeći primanje kontre i kao takav je opasan i sumnjam da on njega mogu dočekati grešku. No, neću razmišljati o tome, borit ću se kao što se borim svaku borbu", rekao je o svom protivniku.

Za svoju kategoriji, Johnson ima podosta visok prosjek pobjeda prekidom. Zanimljivo je bilo čuti da li je to dio njegove taktike te ulazi li u borbi s ciljem da do pobjede dođe nokautom ili prisiljavanjem na predaju. Odgovor je vrlo zanimljiv:

"Uvijek imam namjeru završiti borbu. Nisam borac koji će se prijetiti, unositi u lice i sl., ali ono što naumim to namjeravam uvijek i ostvariti. Ponašam se kao da je protivnik prvak, a ne ja, a kao što Joe Rogan kaže, ako želiš pobijediti prvaka, moraš ga prebiti. I ja se trudim to napraviti."

Muha kategoriji mnogi fanovi smatraju neatraktivnom, a to je vjerojatno iz razloga što se još nije pojavio izazivač koji bi Johnsona uvjerljivije ugrozio. On je dao svoje viđenje situacije te koje bi mogle biti njegove iduće obrane naslova, ako ga obrani večeras:

"Trenutno situacija izgleda kao da ću morati odraditi pokoji revanš prije nego se pojavi koji novi talent u vrhu. Ima opasnih boraca u ovoj diviziji, koji bi sigurno ušli još motiviraniji u drugu borbu te bi i meni to bilo dodatni izazov. Mislim kako svi žele vidjeti revanš protiv Dodsona i to bi bila sjajna borba. Ali, prvo obojica moramo dobiti svoju iduću borbu."

Njihova prva borba bila je uistinu sjajna. Gledali smo 25 minuta izuzetno visokog tempa, ali i tu borbu je Johnson bio puno bolji borac. Teško je zaključiti tko ga može ugroziti, no možda je baš Horiguchi taj. Saznat ćemo večeras.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI