Mighty Mouse otkrio nepravdu: Bisping i Cormier za svaku obranu dobiju novi pojas, ja cijelo vrijeme imam samo jedan

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.04.2017 14:18h Autor:

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson otkrio je vrlo zanimljivu situaciju oko UFC-ovog prvaka. Naime, tvrdi kako on u posjedu cijelo vrijeme ima samo pojas koji je prvobitno osvojio, dok nekim drugim borcima promocija svaku obranu dodjeljuje novi pojas.

UFC zapravo nikada nije imao službeno pravilo oko toga da li se uvijek brani isti pojas ili se dobiva novi. Tako smo vidjeli neke borce s više pojaseva, pa čak i situaciju s UFC 205 gdje su Conoru McGregoru donijeli ovaj Tyrona Woodleya. Ipak, u kavez prvaku uvijek dolazi novi pojas, no do sada nismo znali da se nekima nakon borbe isti u backstageu oduzme.

“Ljut sam zbog toga, gledam Daniela Cormiera kako ima tri pojasa i mislim da je vrijeme da poručim Dani White, WME-IMG ili bilo kome tko piše čekove, da mi daju mojih osam preostalih pojaseve. Odnijeti ću ih kući i krenuti ih skupljati. Michael Bisping ima dva pojasa, a ja sam samo fini momak koji dođe i pobijedi te dobije pojas koji mu odmah nakon borbe uzmu i kažu zvati će me kada se bude opet trebalo boriti. No, sada kada vidim ove tipove s tri pojasa, nije u redu da ja imam samo jedan koji mogu podijeliti s moje dvoje djece”, rekao je Demetrious Johnson, koji unatoč devet obrana naslova prvaka i dalje posjeduje samo onaj pojas koji je prvi osvojio.

Na kraju je ipak odlučio zatražiti jednaka prava kao i neki drugi UFC prvaci, a velikim dijelom zbog toga što ima želju skupiti sva svoja postignuća na jedno mjesto:

“Ukoliko pobijedim u subotu, ponijeti ću taj pojas kući i želim da mi pošalju preostalih osam. Floyd Mayweather i Andre Ward imaju fotografiju sa svim svojim pojesevima prvaka, a to je i moja želja. Conor ima dva pojasa jer je prvak dvije divizije. Ja se nakon iduće borbe želim slikati s 11, a dodao bih im i sve svoje amaterske, da se u jednoj fotografiji vidi put kojim sam došao do ovoga gdje sam danas.”

Do sada je titulu deset puta obranio tek Anderson Silva, a Johnson bi se večeras mogao izjednačiti s tim rekordom. Ipak, kao svoj krajnji cilj najavio je 11. obranu, nakon čega razmišlja početi gledati prema bantam kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI