Mighty Mouse: Imam još izazova u ovoj diviziji, no sad idem na odmor

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.09.2014 21:35h Autor:

Demetrious Johnson

Demetrious Johnson je, po peti put, obranio pojas UFC-ovog prvaka u muha kategoriji. Rekao je kako je zadovoljan odrađenim poslom, a onda najavio da ide na odmor, no da ima još dosta posla u ovoj diviziji.

Demetrious Johnson još je jednom pokazao da mu malo koji borac može parirati u UFC-ovoj muha kategoriji. Chris Cariaso je pokušavao, u borbu je ušao bez kalkulacija, no dokazalo se da nije kalibar borca koji može ugroziti prvaka, koji je za slijed odvijanja borbe rekao:

"Prošlo je onako kako sam se nadao. Žestoko smo trenirali za ovu borbu i pokazalo se da je bilo s razlogom. No, dobro sam radio u klinču i jako dobro sam čekao da spusti glavu te pogađao kad sam vidio priliku."

Do sad je ostvario sedam pobjeda u muha kategoriji, dva puta protiv Josepha Benavideza te po jednom protiv Johna Dodsona, Johna Morage, Alija Baugatinova, Ian McCall i sada Cariasa, a ima još i neodlučeni ishod u prvoj borbi s McCallom. Iako ostaje dojam da je počistio diviziju u kojoj nastupa, on ne misli tako:

"Osjećam kako imam dosta izazova u ovoj diviziji. Motiviran sam za svaku borbu i svakog protivnika. Uvijek želim odraditi što bolji, što savršeniji nastup i minorizirati štetu koji mi može nanijeti protivnik. Samo to mi je dovoljan izazov i motivacija, a znam da je svaki protivnik opasan, jer u suprotnom ne bi bio tu gdje je."

Također, DJ je jedan od onih boraca koje se rijetko može vidjeti van dvorane ili kaveza, a još manje u nekim medijskim istupima. Čak i njegovi profili na društvenim mrežama predstavljaju jednog obiteljskog čovjeka, koji se između ostalog profesionalno bavi borilačkim sportom. Prokomentirao je može li se dogoditi da ga netko isprovocira, odnosno da napravi nešto kao Conor McGregor Dustinu Poirieru.

"Nitko mi se ne može uvući pod kožu, ponajviše zbog toga što mene takve stvari ne zanimaju. Oženjen sam, imam obitelj i oni su mi na prvom mjestu. Jednostavno nemam vremena za neke takve stvari, treniram, pripremam se, dođem i odradim borbu najbolje što znam i to je to. Imam važnijih i dražih stvari koje radim kad se ne borim."

Uvjerljivo je najaktivniji UFC-ov prvak. Naslov je osvojio prije točno dvije godine i od tada ga je pet puta obranio. Upitan je može li se očekivati uskoro novi nastup, no ovog puta je odlučio da to nije opcija:

"Gotov sam za ovu godinu. Idem se provesti s obitelji i uživati u životu, a u studenom ili prosincu ću se tek vratiti u dvoranu. Vrijeme je za druge prvake da prestanu biti ozlijeđeni i neka se oni bore i pune evente. Mighty Mouse ide na odmor."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI