Michael McDonald: Ne mogu prihvatiti borbu jer ne mogu platiti kamp

UFCIZDVOJENA VIJEST 25.01.2017 22:39h Autor:

Miguel Torres vs. Michael McDonald

Još jedan uspješan borac nalazi se u teškim financijskim problemima i to tolikima da ne može prihvatiti borbu jer ne može platiti trening kamp. To je bivši izazivač bantam kategorije, Michael McDonald.

Nakon što je u srpnju prošle godine predvodio UFC-ov Fight Night gdje je poražen od Johna Linekera, više nismo vidjeli Michaela McDonalda u akciji. Prije par godina najtalentiraniji borac svijeta te najmlađi UFC-ov izazivač u povijesti kaže kako mu financijsko stanje ne dozvoljava prihvatiti borbe koje mu UFC nudi.

“Trenutno radim više poslova i pokušavam skupiti dovoljno da platim račune te ostavim sa strane za kamp. I teško je jer ne znam kakav će biti kamp i što će se dogoditi ukoliko ga odradim i platim, a moj protivnik jednostavno otkaže. Moj je cilj boriti se, no također trebam i zadržati ono što posjedujem. Ranije sam posudio novac i našao se 15.000 dolara u dugovima zbog toga. Dva puta sam prolazio kroz razne ozljede te sam tada oba puta izgubio sve što sam imao. Izgubio sam svoj dom i vratio sam se živjeti s roditeljima”, otvorio je dušu McDonald.

Prema podacima koji su izašli u javnost, McDonald je za borbu protiv Linekera dobio 22.000 dolara te još pet tisuća dolara Reebokovog sponzorstva. To uistinu nije velika svota, posebno za američke uvjete živote. McDonald bi dobio duplo više da je pobijedio, no u tome nije uspio.

“Najgore je što nikada ne znaš imaš li dovoljno. Dobiješ određenu svotu novca i sam sebi kažeš valjda je dovoljno.  Možeš imati neku svotu, kreneš raditi za iduću borbu, ozlijediš se i moraš na operaciju, dok ozdraviš ti novci već nestanu i što ako se ponovno ozlijediš? Ja sam već imao tri operacije šake. Ja sam nažalost trenutno u situaciju gdje UFC-om ne mogu platiti svoje račune.”

McDonaldu je tek 26 godina, a iza sebe ima profesionalni skor 17-4, odnosno 6-3 u UFC-u. I dalje je jedan od najboljih i najtalentiranijih boraca bantam divizije te se nadamo kako ćemo ga uskoro ipak gledati tamo gdje je najbolji, u oktogonu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI