Michael Johnson pred debi do 66 kilograma: Posljednji sam puta toliko težio s 13 godina

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.01.2018 19:02h Autor:

Michael Johnson

Na prvom ovogodišnjem UFC Fight Nightu, svoju će prvu borbu u perolakoj kategoriji odraditi Michael Johnson. Ambicije su šampionske, a otkrio je nešto o tome kada je posljednji put težio onoliko koliko će morati imati za osam dana na vaganju.

Johnson se odlučio spustiti u perolaku kategoriju nakon što nije mogao ostvariti konstantu rezultata koja bi ga odvela u sami vrh lake kategorije. Nakon što je protiv Justina Gaethjea doživio drugi poraz u nizu, odlučio je pokušati u diviziji gdje se to neće brojati i gdje bi mu put do titule trebao biti naoko lakši. No, prva borba je bila ona sa zadovoljavanjem kilaže te misli kako je većinu posla za to odradio. Ovo u preostalih devet dana smatra da bi trebala biti rutina.

“Na koledžu sam igrao američki nogomet i težio sam oko 90 kilograma. Tako da moja težina varira već godinama. Posljednji puta kada sam imao 66 kilograma je bilo kada sam imao 13 godina. A posljednji puta sam skidao na to u prvom razredu srednje škole, kada sam hrvao na toj težini. Ovog trenutka sam pet kilograma iznad granice, prepun sam energije i nisam propustio niti jedan trening. Nisam doživio niti jednu ozljedu, sve do sada sam odradio na punom intenzitetu. Neće biti nikakvih problema skinuti ovo što mi je preostalo.”

U St. Louisu ga odmah čeka ozbiljan ispit, Darren Elkins. No, Johnson se ne zamara s time tko mu je protivnik i drago mu je kako je u pitanju ime koje nešto znači u toj kategoriji. Pobjedama protiv takvih je lakši put do ostvarenja cilja.

“Cilj u ovoj kategoriji je doći do titule, nebitno tko tada bude prvak. Tada bih mogao početi razmišljati o povratku u laku kategoriju i borbi za drugu titulu, no ovo je sada prioritet.”

Johnsonov pro skor baš i nije za pohvaliti se. Do sada je ostvario 17 pobjeda i 12 poraza, dok je kao UFC borac na skoru 9-8. Bio je finalist 12. sezone Ultimate Fightera, a svakako mu je najvrjednija pobjeda ona iz 2012. godine nad Tonyem Fergusonom. Fergusonu je to ujedno posljednji i jedini UFC poraz.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI