Michael Johnson dobio izuzetno opakog protivnika za debi u perolakoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.11.2017 19:28h Autor:

Michael Johnson

Michael Johnson i službeno napušta UFC-ovu laku kategoriju te odlazi diviziju niže. Potvrđena je njegova prva borba do 66 kilograma, odnosno njen datum te protivnik s kojim će odmjeriti snage.

31-godišnji finalist Ultimate Fightera, Michael Johnson (17-12, 9-8 UFC), u nižu diviziju odlazi nakon samo jedne pobjede u posljednjih pet borbi te nakon što je cijelu karijeru nastupao do 70 kilograma. Ove godine iza sebe ima nastup u borbi koja će vjerojatno odnijeti naslov najbolje borbe godine, onom ljetnom ratu protiv Justina Gaethjea, no to mu nije bilo dovoljno za odluku o ostanku u dosadašnjoj diviziji.

Shvatio je kako mu je negativna serija otežala put prema vrhu, pa će njega pokušati pronaći u drugoj diviziji, a već prva borba će pokazati gdje se nalazi i koliko može, jer mu UFC odmah daje Top 10 rangiranog protivnika, koji je nalazi u sjajnoj seriji. To je Darren Elkins, a njih dvojica će se boriti 14. siječnja u St. Louisu.

Elkins (23-5, 13-4) je trenutno unutar niza od pet pobjeda, gdje se ističu posljednje dvije, nad Mirsadom Bektićem i Dennisom Bermudezom. Trenutno se nalazi na devetom mjestu ljestvice kategorije, a možda bi bio i bliže da češće svoje borbe dobiva prekidima. Ipak, niz koji ima nije lako ignorirati i svaka iduća pobjeda ga sigurno vodi sve više. Biti će ovo vrlo zanimljiv ispit za njega, kao i za Johnsona, kojem je tako ispunjena želja da u perolakoj kategoriji odmah debitira protiv Top 10 borca.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI