Michael Chiesa traži čitav McGregorov honorar za UFC 229 zbog napada na autobus u Brooklynu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2018 20:35h Autor:

Michael Chiesa (screenshot)

Izašli su novi detalji sudske tužbe koju je Michael Chiesa podnio protiv Conora McGregora zbog njegovog napada na autobus u travnju.

Chiesa, koji je u incidentu doživio ozljedu te je morao otkazati borbu protiv Anthonyja Pettisa na UFC-u 223, od suda traži da mu se isplati čitav honorar koji je Irac zaradio za svoju borbu protiv Khabiba Numragomedova na UFC-u 229 u listopadu.

Prema Chiesi,  McGregorov napad u Barclays Centeru u Brooklynu bio je unaprijed isplaniran kako bi se pomoću njega bolje prodala borba protiv Nurmagomedova. No prema zakonu u New Yorku počinitelju kaznenog dijela nije dopušteno da komercijalno profitira na svom zločinu, stoga se u pitanje dovodi legalnost McGregorovog pozamašnog honorara za UFC 229 koji je srušio rekorde s navodnih 2 i pol milijuna prodanih PPV-a.

Osim porezotine na licu koju je zaradio kada je McGregor razbio staklo autobusa, “Maverick” i dalje tvrdi da ga je napad izravno koštao borbe za naslov. Naime, da se nije ozlijedio Chiesa je potencijalno mogao uskočiti u borbu za pojas lake kategorije protiv Nurmagomedova koji je na UFC-u 223 u posljednji čas ostao bez protivnika.

“Moja tužba se tiče propuštene borbe za naslov. Doslovno mi je ta zlatna prilika oduzeta zbog McGregora.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI