Michael Chiesa: McGregor neće moći dugo izdržati u lakoj kategoriji, ovdje su borci preveliki za njega

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2017 22:02h Autor:

michael-chiesa

Jedan od najboljih svjetskih boraca lake kategorije, Michael Chiesa, pokušao je dati odgovor na pitanje kako će izgledati daljnja karijera Conora McGregora kao UFC-ovog prvaka lake kategorije. I nije baš optimističan.

Osim što je jedan od najboljih parteraša, 185 centimetara visoki Michael Chiesa (14-2, 8-2 u UFC-u) je i jedan od najviših boraca UFC-ove lake kategorije. Kao takav ima prednost pred mnogim borcima te smatra da bi nedostatak visine mogao biti problem i Conoru McGregoru u nadolazećim borbama.

“Znam kako je Conor jako dobar i siguran sam da ga ne bih nokautirao. Svatko vidi da se taj čovjek fenomenalno zna boriti. No, pogledajte protivnike koji mu slijede. Treba se boriti s pobjednikom borbe Khabiba i Tonya. S jedne strane imamo vlasnika skora 24-0, višestrukog sambo svjetskog prvaka, a s druge strane borca s deset pobjeda u nizu. Conor je odličan, ali mislim kako ovo nije kategorija za njega. To je moje mišljenje i siguran sam kako neće kraj 2017. godine dočekati s pojasom. Možete i mene staviti protiv njega, odvući ću ga na pod i pobijediti ga. Ja sam velik borac ove kategorije, veći sam i od Natea Diaza, a znamo koliko je Nate Conoru napravio problema”, rekao je Chiesa.

Za usporedbu, prema podacima navedenim na Sherdogu, Conor McGregor visok je 173 centimetra, dok je njegov posljednji protiv Eddie Alvarez pet centimetara viši od njega. Toliko je visok i Khabib Nurmagomedov, dok je Tony Ferguson 182 centimetra, odnosno visine Natea Diaza. Sigurno je kako bi većina tih boraca imala prednost protiv McGregora. Pitanje je samo koliko bi ju uspjela iskoristiti.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI