Michael Bisping u svom stilu prokomentirao sve potencijalne protivnike za oproštajnu borbu

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.03.2018 18:27h Autor:

Michael Bisping

Michael Bisping jučer je sudjelovao u druženju s fanovima u Londonu te je odgovarao na sva njihova pitanja. A to je odradio u svom stilu, bez dlake na jeziku, gdje je glavna tema bilo njegovo umirovljenje i potencijalni protivnik u posljednjoj borbi.

Kada se Bisping pojavio na pozornici, znalo se kako će pažnja londonskih fanova biti usmjerena prema toj oproštajno borbi, koja će mu biti 30. u UFC-u i time bi trebao postati prvi borac koji je uspio doći do tog broja nastupa. I odmah je prvo pitanje bilo ima li Bisping uopće neku želju oko imena protivnika za tu borbu. Otkrio je kako ga nema, ali kako neke želje ipak ima neovisno o tom aspektu.

“Borim se od svoje osme godine, a trenutno mi je skoro 40. Dan Hardy i ja smo počeli trenirati MMA zajedno u Nottinghamu 2003. godine, borio sam se tu cijelo vrijeme, borio sam se protiv svakoga i borio sam se u svakom dijelu svijeta, na svakom kontinentu. Tako da, znam da će vam ovo biti dosadan odgovor, ali ne postoji nitko oko koga bih baš gorio od želje da se borim protiv njega. No, da su mi ponudili neku pravu borbu koja me zanima, potpisao bih ugovor i bio bih ju spreman odraditi. Već sam rekao da se za svoju posljednju borbu želim boriti protiv nekoga koga cijenim i respektiram. Znam da sam kroz godine radio svašta, bio sam kontroverzan i sve što ide uz to. Ali za posljednju borbu bih volio pokazati pravog sebe, a ne da opet budem onaj šupak koji govori sranja, kao što većinom bude slučaj.”

Nakon što nije htio nikoga spomenuti, jednog borca ipak je morao navesti, a to je onaj koji ga posljednjih dana konstantno proziva. Naravno, kako je on rekao fanovima u dvorani da mogu zaključiti, tako možete i vi.

“Postoji netko koga sam već ranije nokautirao i možda bih ga volio nokautirati još jednom, vjerujem da svi znate o kome govorim. Ovaj tjedan sam vidio kako mi govori na potpišem ugovor, a ja nemam pojma o kakvom on ugovoru govori. Želi napraviti da zvuči kao da ga odbijam, ali nikakvog ugovora nije bilo, to sam mu i napisao putem Twittera. Stavite ispred mene ugovor na kojem piše lokacija i datum, gdje god bilo. Do tada, borba protiv Lukea ne postoji. Da stave ispred mene dobar ugovor, ne bih ga odbio. No, kao što sam već rekao, uistinu se želim boriti protiv nekoga koga respektiram.”

O tome da posljednji nastup odradi protiv Vitora Belforta također ima mišljenje i to negativno. Rekao je da jednostavno ne želi sebe viđati u zajedničkom kontekstu s Brazilcem koji ga je prije nekoliko godina nokautirao.

“Vitor Belfort je tip na kojeg se ne bih popišao da ga vidim kako gori. Nemam ni trunka respekta prema tom tipu. Ne želim s njim dijeliti oktogon, ne želim biti s njim u nikakvom zajedničkom kontekstu. On je jedan od najvećih varalica u povijesti sporta i loša je osoba. Ovo je sport u kojem se trebamo natjecati po pitanju tko je bolji sportaš, a ne tko ima bolje doktore i tko će bolje prevariti komisiju, odnosno imati bolje steroide. Tako da, ponoviti ću, ne bih se popišao na njega da ga vidim kako gori.”

Spomenuo je samo još neka imena koja su se spominjala u kontekstu borbe protiv njega.

“Jebeš Yoela Romera, nije mi taj tip drag, iako on kaže kako me voli. A Jorge Masvidal je bio poražen od borca bantam kategorije, gubio je od boraca lake kategorije. Ne želim se boriti protiv nekoga takvog. Osim toga, također nije tip koji mi je drag, a stalno me napada putem Instagrama. Šalje mi poruke i pokušava izboriti borbu protiv mene, ali mene to niti malo ne zanima. Riječima Conora McGregora, tko je jebote taj tip?”

Na kraju je ipak otkrio profil borca kakvog bi prihvatio za protivnika te je otkrio da ne bi imao ništa protiv odraditi tu borbu na jučer potvrđenom eventu.

“Želim borca sličnog statusa kao što je moj, želim nekoga tko je izgradio ime u ovom sportu. Biti će to moja posljednja borba i želim da bude velika borba. To mora biti dokazani borac moje kategorije, a možda čak i poluteškaš. Postoji mogućnost da posljednju borbu odradim do 93 kilograma. Što se tiče eventa u Liverpoolu, on ulazi dobro u moje planove i moguće se da tamo nastupim. Taj event je jako blizu onome kako razmišljam i ukoliko mi UFC ponudi pravi ugovor, prihvatiti ću umiroviti se na tom eventu.”

Kako god bilo, veseliti ćemo se posljednjem Michaelovom nastupu i citirati će Dana Hardya, odnosno njegovu izjavu upućenu Bispingu nakon izjave o Belfortu: “Mike, nedostajati ćeš nam”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI