Michael Bisping rasturio UFC 217 pressicu i još jednom verbalno izdominirao GSP-a

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.10.2017 13:31h Autor:

Bisping, White i GSP

Michael Bisping i Georges St-Pierre bili su glavne zvijezde UFC 217 press konferencije, čime se dokazalo kako će s razlogom biti i glavne zvijezde najvećeg ovogodišnjeg UFC eventa. A što se tiče ovog verbalnog meča, Bisping je uvjerljivo dobio i drugu rundu.

Prvo pitanje na pressici postavljeno je kanadskoj legendi, koja se vraća nakon gotovo četiri godine bez borbi. Upitan je o tome gdje vidi razliku između vremena kada se borio posljednji put i ovoga sada te kako je to zapravo utjecalo na pripreme

“Razlika je ta da sam sada izazivač, dolazim izazvati ovu novu situaciju. Uzeo sam pauzu, radio sam na sebi, promijenio sam se i sada dolazim vidjeti što mogu”, rekao je GSP, a nije se dugo trebalo čekati na Bispingovu prvu repliku:

“Ja ću vam reći što je razlika. Razlika je ta da ne može koristiti steroide, jer je sada tu USADA. Također, pogledajte gdje nema razlike. Došao je u istom odijelu kao prošli put. Georges, imaš novaca, napravi nešto od sebe, izgledaš kao učitelj povijesti.”

Onda je Bisping upitan kakvu razliku vidi između današnjeg i ondašnjeg St-Pierrea, ali i kakvu razliku vidi od njihove prve press konferencije. Aluzija na pitanje bila je ta da GSP već sada izgleda podosta krupnije, kao da kvalitetno nabacuje potrebnu masu za nastupe u srednjoj kategoriji.

“I dalje izgleda kao gušter. Izgleda kao napuhana verzija samog sebe. To je najveći Georges St-Pierre kojeg smo vidjeli, ali je i dalje najmanji borac s kojim sam se borio i s kojim ću se ikad boriti. Imam 15-0 kao borac poluteške kategorije, svjetski sam prvak u srednjoj, a on je napuhani velteraš. Misli da će nešto napraviti od treninga s Freddie Roachem, no ovo nije boks. Roach je odličan boksački trener, ali on vjerojatno ne zna ni spelovati MMA, a kamoli UFC”, iznio je Bisping svog dojam.

St-Pierre je onda ispričao nešto o tome kako je izgledala odluka oko njegovog povratka. Dugi su bili pregovori oko samog nastupa, a onda je krenulo pregovaranje oko protivnika, koje je također bilo teško. GSP je sam izjavio kako nije htio previše lakog protivnika te da je tražio izazov. No, Bisping ponovno ima objašnjenje zašto ga nije bilo toliko dugo.

“On je toliko dugo bio izvan svega i nije se htio boriti, jer ga je Johny Hendricks toliko izudarao po glavi da je bio uvjeren kako su ga oteli vanzemaljci. A ja ću ga izudarati toliko da će biti uvjeren kako je teleportiran na matični svemirski brod. “

GSP je tada, po drugi puta na ovoj pressici, povukao svoju izjavu koja niti prije nekoliko mjeseci nije palila. Upitao je Bispinga da li je pod utjecajem alkohola, na što mu je ovaj kontrirao kako ima vrlo lošu i sada već izlizanu frazu. Nakon toga je uslijedilo pitanje Ariela Helwania, koji se osvrnuo na to kako Bisping može postati jedini borac koji je savladao Andersona Silvu i GSP-a. To bi svakako bilo veliko postignuće, no pitanje je bi li tada Bisping dobio respekt onog dijela fanova koji mu ga ne iskazuje, unatoč svemu što je postigao u karijeri.

“Da, biti ću jedini koji je pobijedio dva najveća borca naše generacije, pobijedio sam prvaka Rockholda i osvetio sam poraz od Dana Hendersona. Činjenica je kako sam ja jedan od najvećih boraca u povijesti. Zanimljivo je kako sam postao prvak kad je USADA došla. Georges je tada pobjegao, a ja sam siguran kako ću vam svima nedostajati kada ja odlučim otići. A što se tiče nedostatka respekta, ne može me biti manje briga za to.”

Sam kraj press konferencije ostavljen je za najave toga kako će borba proteći, a prvi je to objasnio GSP. Zapravo, prvo je najavio svoju uvjerljivu pobjedu, na što je prvak bio vrlo znatiželjan oko toga kako on to misli provesti.

“Raditi ću ti što god želim, kad god želim. Prebiti ću te na nogama, srušiti dolje i završiti te. Ako se slučajno budeš ustati, ponovno ću te prebiti na nogama. Mogu ti raditi što god želim i to je moj plan”, ukratko je objasnio GSP, a Bisping je još jednom imao automatski odgovor na to:

“Koga ti lažeš, raditi ćeš ono što si uvijek radio. Direkt, direkt, pa rušenje. Ti ne želiš biti udaren u glavu, ne želiš se boriti. Ne znam zašto si angažirao tako dobrog boksačkog trenera, to je bacanje novaca. Vidjet ćemo što će se dogoditi nakon što te udarim par puta. Ili ću te nokautirati ili ćeš me krenuti bezuspješno rušiti. Znam tko je Georges, znam što radi i znam što će raditi.”

Na kraju press konferencije, borci su se sučelili, a Bisping je pokušao isprovocirati St-Pierrea, tako da mu je uhvatio biceps, s ciljem da ga provjeri. GSP ga je na to odgurnuo, što se Bispingu jako svidjelo te je prema publici odmah aludirao pokazujući oduševljenje time što je Kanađanin ipak pokazao malo borbenog duha.

Do njihove borbe, tj. do samog eventa, ostalo je još točno četiri tjedna.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI