Mendes nokautirao Lamasa u prvoj rundi, Iaquinta i Chiesa slavili odlukama, a Pena prekidom

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.04.2015 11:05h Autor:

Chad Mendes i Ricardo Lamas

Chad Mendes nastavio je sjajan niz uvjerljivih pobjeda u mečevima gdje mu protivnik nije Jose Aldo. Ricardo Lamas je još jedan od onih koji za "Moneya" nisu imali odgovor. Pobjednički niz nastavio je Al Iaquinta, no sudačka odluka je razljutila publiku i Jorgea Masvidala. Do pobjeda su došli članovi "Sikjitsua", Michael Chiesa i Julianna Pena, kao i povratnik u laku kategoriju, Justin Poirier.

Nevjerojatan je borac taj Chad Mendes. Iako se protiv Ricarda Lamasa očekivalo možda i svih pet rundi, "Money" je potvrdio da mu nadimak nije tu bez razloga. Barem ako se pita one koji su se kladili na njegovu pobjedu u prvoj rundi. Sve od prve sekunde obećavalo je sjajnu borbu. Lamas je dobro držao distancu i pokušavao kružnim udarcima, dok je Mendes više držao defenzivniji stav.

No, taj defenzivniji stav bio je samo priprema za ono što je slijedi. Ponovno je prezentirao koliko je on zapravo eksplozivan borac i što može napraviti jednim udarcem. Iz koraka je plasirao desni direkt koji je ozbiljno uzdrmao Lamasa, a unatoč velikom trudu i borbi, on nije izdržao. Idućih minutu je Mendes navalio, Ricardo pokušavaoo, no vidno uzdrman i dalje padao po kavezu. Iako se mentalno vratio u borbu, noge i dalje nisu sluašle, sve to trenutka kad mu Mendes hvata leđa i kreće s udarcima, a sudac prekida borbu.

Najzanimljivija borba sigurno je bila ona između Jorgea Masvidala i Ala Iaquinte u lakoj kategoriji. Obojica su ušli u borbu s nizom od tri pobjede, no Iaquinta je sva tri protivnika nokautirao, a Masvidal je imao sve odluke. Tako je Masvidal i ovu borbu krenuo u sličnom stilu. Prvu rundu je dominirao, pred kraj se izvukao i iz ozbiljnog "heel hooka te upisao knockdown, ali Iaquinta je izdržao i oporavio se.

Druga runda je teška za presuditi. Masvidal je pogađao tehnički kvalitetnije, ali većinom iz kontre, dok je Iaquinta pokazivao agresiju i cijelo vrijeme je imao korak naprijed. Slično se nastavilo i u posljednjoj rundi, Masvidal sigurniji i precizniji, ali Iaquinta je bio taj koji je tražio borbu. I onda je sudačka odluka Masvidalu naplatila ziheraštvo. Jedan sudac mu je dao sve tri runde, no dva suca su posljednje dvije dali Iaquinti te tako nagradili agresiju, a kaznili već spomenutu borbu na "sigurno". Masvidal je ljutito izašao iz kaveza, a publika je Iaquinti hukala.

Michael Chiesa, čovjek koji je Ala Iaquintu savladao u finalu Ultimate Fightera 15, također je došao do pobjede. No, uz puno manje kontroverze. On je prve dvije runde protiv Mitcha Clarka dominirao toliko  da su mu dva suca dali svaku po 10-8. Malo slabije zadnja, gdje je kondicijski pao i izgubio ju, tako nije mogla naškoditi odluci za njegovu pobjedu.

Jednako uvjerljiva kao Chiesa bila je i njegova timska kolegica iz Sikjitsu tima, Julianna Pena. Ona je, u svojoj povratničkoj borbi, od prve sekunde krenula agresivno, a Milana Dudieva je iz klinča pokušaja izaći bacivši se u pokušaj giljotine. No, bila je preslaba, Pena se brzo izvukla te tako našla u full mountu, odakle slijedi dvije minute batina te na kraju sudački prekid i pobjeda za Kolumbijku.

Clay Guida je još jedan borac koji je slavio odlukom i to hrvačkom dominacijom nad Robbiem Peraltom kroz sve tri runde, a povratak u laku kategoriju je pobjedom proslavio Justin Poirier. On je u prvoj rundi nokautirao Carlosa Diega Ferreiru, nanijevši mu drugi poraz za redom. Poirier je najavio kako mu je Joe Silva odmah nakon meča obećao nastup u New Orleansu, 6. lipnja.

U uvodnim borbama slavili su Liz Carmouche i Ron Stallings, oboje odlukama, kao i Alexander Yakovlev, koji je Graya Maynarda vjerojatno poslao u mirovinu. U teškaškom meču, Timothy Johnson je nokautirao Šamila Abrudakhimova.

UFC Fight Night 63 – rezultati

Chad Mendes def. Ricardo Lamas – TKO (R1, 2:45)
Al Iaquinta def. Jorge Masvidal – podijeljena sudačka odluka
Michael Chiesa def. Mitch Clarke – jednoglasna sudačka odluka
Julianna Peña def. Milana Dudieva – TKO (R1, 3:59)
Clay Guida def. Robbie Peralta – jednoglasna sudačka odluka
Dustin Poirier def. Carlos Diego Ferreira – KO (R1, 3:45)

Liz Carmouche def. Lauren Murphy – jednoglasna sudačka odluka
Alexander Yakovlev def. Gray Maynard – jednoglasna sudačka odluka
Timothy Johnson def. Shamil Abdurakhimov – TKO (R1, 4:57)
Ron Stallings def. Justin Jones – jednoglasna sudačka odluka

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI