Mendes: Aldo nije dobar prvak, vrijeme je za novog

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2014 19:37h Autor:

Chad Mendes

Još devet dana ostalo je do borbe za UFC-ovog prvaka u perolakoj kategoriji, između posljednje brazilskog nositelja pojasa, Jose Alda i izazivača Chada Mendesa, koji kaže kako je vrijeme za novog prvaka, koji će se znati nositi s tim što ta titula donosi.

Chad Mendes svoj je jedini poraz u karijeri doživio od Jose Alda, a vjeruje kako je vrijeme da ga sad savlada i preuzme svoj pojas. On misli kako bi to bilo i za dobrobit sporta: "Aldo nije dobar prvak i ne nosi se dobro s tim što to donosi. On ne zna promovirati svoje borbe, gledaš promo najave i nigdje ga ne vidiš da išta govori. Ja sam ovdje, pokušavam prodati borbu, pričam, guram koliko god mogu, a od njega nema ništa. Neka se javi i neka i on nešto napravi!"

Nastavio je: "Ne mogu sam nositi teret cijele ove borbe, Aldo, želim te udariti u lice, želiš li ti mene? Reci nešto, što mi misliš napraviti! To je tvoja uloga kao prvaka, moraš pričati o borbama, fanovi žele nešto čuti od tebe. Ne možeš se samo zabiti u svoj kutak u Brazilu i ne pojavljivati se. Napravi nešto da ljudi požele pogledati ovu borbu."

Nakon toga se vratio borbi. Mendes ima plan kako zaustaviti Alda, a mora se priznati da je i prvi put radio jako dobro, do nevjerojatnog nokauta koljenom u posljednjim sekundama prve runde. "Aldo je sjajan borac, brz, nevjerojatan tehničar, a kickovi su mu ubojiti. I tim stilom je savladao sve protivnike do sad, nisu imali odgovora na to. No, treba vidjeti kako će reagirati kada ga se natjera da promijeni stil, da pristupi i da se bori drugačije nego što je navikao. Ja sam taj koji će ga pravo testirati, neću mu dopustiti da bude u svojoj zoni gdje se osjeća dobro i opušteno. Odvesti ću ga u kasnije runde i tamo ga uništiti, dokazati da on to ne može izdržati", iznio je svoje razmišljanje član "Teama Alpha Male."

Naravno, očekuje svoju pobjedu te oduzimanje posljednjeg pojasa koji je u vlasništvu Brazilaca, koji su donedavno znali držati čak četiri odjednom. Misli i kako je napravio sve što je bilo potrebno, a u borbi to samo mora oploditi.

"Aldo me odgurnuo nakon sučeljavanja, to još nikad nismo vidjeli od njega. Ušao sam mu u glavu, a to je upravo mjesto gdje želim biti", rekao je i nastavio: "Prostudirao sam ga, borio sam se već s njim izvukao sam pouke i nema što ne znam o ovoj borbi. Uvjeren sam da dolazi moje vrijeme i uvjeren sam da mogu završiti borca kao što je Jose Aldo. Vrijeme je za novog prvaka, onog koji će se znati nositi s tim što ta uloga i čast donosi!"

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI