Melendez se ne boji Pettisovih udaraca

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.05.2014 19:11h Autor:

Gilbert Melendez

Gilbert Melendez se, nakon burnih i teških pregovora oko novog ugovora, priprema za borbu za naslov prvaka protiv Anthony Pettisa. No, prije tog će ova dva borca biti treneri u Ultimate Fighteru, a Melendez s nestrpljenjem iščekuje to iskustvo.

Kratko vrijeme prije borbe u kojoj će Anthonyu Pettisu pokušati oduzeti pojas UFC-ovog prvaka, Gilbert Melendez će šest tjedana biti Pettisu suparnik u Ultimate Fighteru. No, u tom slučaju njih dvojica bit će treneri djevojkama u slamka kategoriji, koje će se, između ostalog, borit i za naslov prvakinje ove nove UFC-ove divizije.

"Osoba sam koja se voli natjecati, pa tako namjeravam i s Pettisom. No, ne planiram imati nekih odnosima s njim, kao ni razgovarati s njim, barem ne više od onog što moram. No, namjeravam se dobro zabaviti i pobijediti", najavio je Melendez svoj odnos prema Pettisu za vrijeme snimanja showa.

Naravno, već u samom showu trebala bi početi mentalna priprema za borbu i sigurno će već tad biti podbadanja, posebno ako se zna da su oba borca laki na riječima. Gilbert nema problema s tim: "Misaone igrice su vrlo često dio sporta i kao takve iz prihvaćam i koristim se njima. Mislim da smo obojica ozbiljni ljudi koji imaju respekta jedan prema drugom, no i dalje mislim kako ću držati distancu. Ne namjeravam imati nikakav odnos s Pettisom."

Nakon showa na redu je borba, a El Nino zna gdje je Pettis najopasniji. "Njegovi udarci, posebno oni nogama, kao i kreativnost koju nosi njegov stil su nevjerojatni. No, ne bojim se toga. Uvjeren sam kako imam sve potrebno za dobiti tu borbu. Gledajući po stilu mene i njega, ovo je borba kakvoj sam se dugo nadao", rekao je Gilbert ono što je već naveliko poznato.

Isto tako vjeruje kako je bolji borac od Pettisa rekavši: "Ne bojim se njegovih kickova, mislim kako bez problema mogu proći kroz njih i nanijeti mu štetu. On je sjajan borac u tim aspektima borbe, no mislim kako ja imam puno više tog za ponuditi nego što on ima."

Borba Pettisa i Melendeza trebala bi se održati krajem godine, a Pettis će u tom trenutku više od godinu dana biti bez odrađene borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI