Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Melendez najavio spuštanje u perolaku: Trenutno pokušavam bezbolno doći na 66 kilograma | Fight Site

Melendez najavio spuštanje u perolaku: Trenutno pokušavam bezbolno doći na 66 kilograma

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2017 22:27h Autor:

Gilbert Melendez

Na pravoj raskrsnici karijere nalazi se bivši Strikeforce prvak i UFC izazivač Gilbert Melendez. Nakon niza loših rezultata, karijeru namjerava pokušati spasiti promjenom kategorije.

Više od tri godine prošlo je od nezaboravne borbe Gilberta Melendeza i Diega Sancheza i još nezaboravnije treće runde iste. Rijetko viđena akcija kroz tih pet minuta dala nam je najbolje što ova dva borca mogu pružiti, a pobjednik borbe je došao do vrha svoje popularnosti. Bio je to Gilbert Melendez. Tko bi rekao da taj isti borac od tada neće upisati niti jednu pobjedu te da će nastupiti samo tri puta.

Već taj nastup donio je bivšem Strikeforce prvaku priliku napasti titulu, no tamo je od njega bio bolji Anthony Pettis. Melendez nakon toga gubi i od Eddiea Alvareza, a da stvar bude gora, nakon borbe još pada na doping te mu slijedi jednogodišnja suspenzije. Vraća se u srpnju prošle godine, no ponovno gubi borbu. Bolji od njega bio je Edson Barboza. Sve je to navelo Melendeza da se vrati kući i krene razmišljati što dalje sa svojom karijerom. Ovim dana donio je odluku:

“Da, mogu vam reći kako se trenutno spuštam u perolaku kategoriju. U ovom trenutnu se nalazim unutar te tranzicije i moram priznati kako sve ide borbe, no dok nemam ugovorenu borbu do 66 kilograma ne mogu ništa službeno potvrditi. Pokušavam smršaviti što lakše i bezbolnije, a ponajviše tu mislim na skidanje sala oko stomaka. To će maksimizirati potencijal moga tijela. Kada dođem do tog stupnja, što bi trebalo biti unutar nekoliko idućih tjedana, moći ću konačno donijeti tu odluku. No, to je moj cilj, spustiti se na 66 i vidjeti kako će tamo ići stvari.”

Gilbertu je 34 godine, a u karijeri je odradio 28 borbi te se nikako ne može reći da je potrošen. Naravno, pitanje je motivacije, ali on je uvjeren da mu toga ne nedostaje nego da može krenuti u još jedan lov na titulu. Ovog puta u nižoj kategoriji nego što je ona u kojoj se borio cijeli život. Sretno mu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI