Meksička UFC zvijezda otkrila svoju stranu priče: Ovo je razlog zbog kojeg mi je Dana White dao otkaz (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2018 17:52h Autor:

Yair Rodriguez

Popularni Meksikanac Yair Rodriguez više nije dio UFC-a. Ovaj talentirani borac je nedavno naprasno otpušten iz elitne promocije jer je, prema riječima predsjednika Dane Whitea, odbio dva protivnika zaredom što je u konačnici rezultiralo otkazom.

Navodno je UFC najprije Rodriguezu ponudio Ricarda Lamasa, a zatim i Zabita Magomedsharipova. No, kako tvrdi White, Rodrigez je oba protivnika odbio što UFC više ne želi tolerirati.

Očekivano, Meksikanac ima svoju verziju priče koja se prilično razlikuje od one Dane Whitea i čelnika UFC-a. A ispričao ju je u popularnoj emisiji “The MMA Hour” gdje je gostovao u ponedjeljak.

25-godišnjak se nije natjecao od svibnja 2017. i teškog poraza od Frankieja Edgara, ali tvrdi da to nije bio razlog nenastupanja, nego neki “privatni problemi”.

“Rekao sam Seanu Shelbyju da se mogu boriti protiv Josha Emmetta u veljači u Orlandu. Pristao sam već na meč da bih onda saznao da Emmett ne želi taj meč ili da me UFC ne želi u njemu. Zamijenio me Jeremy Stephens, on je taj meč odradio.”

“Nakon toga sam sjeo s UFC-om i pričali smo o nekoliko protivnika. Ponovno sam razgovarao sa Shelbyjem i pitao me koga imam na umu. Odgovorio sam da želim top 10 protivnika jer smatram da sam dovoljno pokazao do sada u UFC-u. Imam 6-1 do ovog trenutka”, objašnjava Rodriguez i otkriva kako se u međuvremenu ponudio direktno Dani Whiteu da uskoči u revanš protiv Frankieja Edgara na UFC-u 222 nakon što je otkazao Max Holloway.

“Tada su rekli Ricardo Lamas, a ja sam rekao može. Pristao sam, ali sam tek kasnije saznao da je Lamas odustao. Odlučio se boriti protiv Mirsada Bektića umjesto mene. Zatim je Zabit zakuhao frku na društvenim mrežama. Pomislio sam da bi to mogao biti dobar meč za mene, prebacio sam se na njega u glavi. Ali u tom trenutku me zove ponovno Shelby i kaže da se Lamas predomislio i da bi se sada borio. Bio sam razočaran nakon svega čitavim ponašanjem. Samo to ću reći”, nastavlja svoju priču Makeikanac i dodaje:

“Okrenuo sam se Zabitu. Taj je meč imao mnogo smisla jer smo stilski slični i odgovarali bi jedan drugome. Vidio sam veliki potencijal u tom trenutku pregovarati oko svog novog ugovora. Pristao sam odraditi taj meč na UFC-u 227 u Los Angelesu, ali samo ako me više plate. Ne biram protivnike, samo tvrdim da se zaslužujem boriti protiv top 10 borca. Bilo koga. Tražio sam i ‘Korean Zombieja’, ali rekli su mi da nije spreman. Pristao sam na meč sa Zabitom, no ne bez većeg honorara. Razumijem koliko je velik taj event i bez povećana honorara nisam želio pristati. Ako već ne žele dati više novca, rekao sam da ne moraju, ali neka taj meč organiziraju u Rusiji. Zašto? Jer je on prozvao mene. Ja sam čovjek koji previše ne priča, ja govorim djelima. Ne moram pričati na društvenim mrežama. Ali niti to nisu htjeli. U tom trenutku sam shvatio kako stvari ovdje funkcioniraju.”

Nedugo nakon toga, Rodriguez tvrdi kako je White javno obznanio da je meč dogovoren iako to nije bio. Meksikanac je “tvitnuo” – “lažne vijesti” i dobio je otkaz. Danas tvrdi da na stolu već sada ima unosne ponude i da je sretan.

O kakvim se ponudama radi pogledajte u videu koji donosi čitav razgovor s Yairom Rodriguezom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI