Meč Oliveire i Lentza proglašen “No Contest” zbog ilegalnog koljena

UFC 28.06.2011 07:44h Autor:

Charles Oliveira

Dvoboj Nika Lenza i Charlesa Oliveire neće imati pobjednika, odnosno rezultat će biti prekrojen u “No Contest”.

Ovu informaciju potvrdio je Lenzov trener Greg Nelson preko svog Facebook profila. Podsjećamo, Oliveira je je u nedjelju na UFC on Versus 4 eventu u Pittsburgu slavio gušenjem s leđa (RNC) protiv Lenza, no odmah je najavljeno kako će Atletska Komisija pregledati snimke zbog ilegalnog koljena Oliveire dok je njegov protivnik bio na podu. Očito je kako je odlučeno da će se umjesto pobjede Oliveiri, pisati No Contest.

“Nick je osvojio bonus za borbu večeri, a meč je proglašen bez pobjednika zbog ilegalnog koljena. Ja sam se vratio kući i sa svojim sinovima idem na utakmicu američkog nogometa. Sljedeći moj borac u UFC-u je Jacob Volkmann koji se natječe u kolovozu”, napisao je Nelson.

Odmah nakon ove odluke, oglasio se i Brazilac Oliveira koji je za Tatame prokomentirao rasplet situacije.

“Nisam shvaćao da je još uvijek jednim koljenom na zemlji. U tom trenutku sam ga želio nokautirati ili prisiliti na predaju. Kada je to ilegalno koljeno sjelo, sudac nije prekinuo borbu i ja sam ga udario još jednom. Nema sumnje da je prvi udarac bio nelegalan, no Nik nije stao, niti ga je koljeno pogodilo u vilicu. Ovaj drugi udarac ga je bacio u nokdaun”, objasnio je Oliveira svoju stranu priče dodavši:

“Nema razloga zbog kojeg bi mi odluka trebala biti oduzeta. Lentz nije bio uzdrman od tog ilegalnog koljena, uspio se čak i dići na noge. Čekam da se potvrdi moja pobjeda, a da mogu mijenjati taj rezultat za bonus večeri, to bi i učinio.”

Svoje viđenje dao je i Oliveirin trener, Ericson Cardozo. I on smatra da u pobjedi njegovog učenika nema ništa sporno.

“To je bila greška suca koji nije prekinuo dvoboj. Trebao je stati, dati Lentzu vremena za oporavak i oduzeti Charlesu jedan bod. Tada bi se dvoboj mogao nastaviti”, zaključuje brazilski trener.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI