Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Meč Jonesa i Cormiera preinačen u “No Contest” | Fight Site

Meč Jonesa i Cormiera preinačen u “No Contest”

UFCIZDVOJENA VIJEST 14.09.2017 09:19h Autor:

Jon Jones

Prije nego što je Daniel Comier ponovno postao stari/novi UFC prvak u poluteškoj kategoriji, morala se dogoditi jedna mala tehnikalija. Atletska Komisija Kalifornije je, naime, morala ishod dvoboja na UFC-u 214 iz pobjede Jonesa nokautom, preinačiti u “No contest”. To su i učinili u srijedu nakon što je postalo jasno da je i Jonesov “uzorak B”, uzet 28. srpnja samo dan prije ulaska u borilište, bio pozitivan na oralni steroid Turinabol.

Vijest je za američke medije kasno u srijedu prema tamošnjem vremenu potvrdio izvršni direktor Atletske Komisije Kalifornije Andy Foster.

Jonesu sada slijedi pravna procedura na koju ima pravo svaki sportaš koji se nalazi pod UFC/USADA režimom. Sada već bivši prvak će biti saslušan ispred tijela Atletske Komisije, a prema svemu što se do sada moglo čuti iznjegovog kampa, “Bones” će se, baš kao i zadnji put, braniti “kontaminiranim suplementom”.

To mu je jednom već upalilo. Naime, kada je pao na doping testu uoči UFC-a 200, Jones je tvrdio da su njegove tablete za potenciju odgovorne za pozitivan test. Iako je njegovo opravdanje mnogima bilo “tanko”, Komisija ga je uvažila pa je Jones umjesto 24 mjeseci pauzirao samo 12.

Sada mu kao ponavljaču prijete čak četiri godine suspenzije i pauze od profesionalnog sporta. To bi moglo ujedno značiti i kraj karijere, s obzirom na njegove godine, ali i dugu pauzu koju će prisilno morati napraviti.

Osim ova dva pada na doping testu, Jones je bio suspendiran i zbog toga što mu je u organizmu pronađen kokain. U nekoliko navrata je imao ozbiljnih problema sa zakonom, a posljednji je uključivao izazivanje prometne nesreće u kojoj je ozlijeđena trudna žena i bježanje s mjesta nesreće.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI