McGregorovi odvjetnici zatažili odbacivanje dijela optužnice u Chiesinoj tužbi za bruklinski napad

UFCIZDVOJENA VIJEST 05.12.2018 11:19h Autor:

Michael Chiesa

Pravni tim Conora McGregora je zatražio odbacivanje dijela optužnice na račun svog klijenta u tužbi koju je UFC-ov borac Michael Chiesa podnio protiv njega radi napada na autobus boraca uoči UFC-a 223.

U rujnu je, podsjećamo, Chiesa tužio slavnog Irca na sudu u New Yorku. Razlog je bila ozljeda koju je pretrpio tijekom napada, a radi koje nije mogao nastupiti na PPV priredbi u Brooklynu. U Chiesinoj tužbi se McGregora tereti za fizički napad, za napad s tjelesnim ozljedama, izazivanje duševnih boli i još nekoliko točaka.

No, 30. studenog McGregorov odvjetnik James M. Catterson je podnio zahtjev za odbacivanje takve optužnice na Vrhovnom sudu u New Yorku. Barem njezinog dijela. Glavni argument je to što McGregor nije imao namjeru napasti Chiesu te on nije bio njegova meta. Stoga, ozljede koje je UFC borac pretrpio nisu namjerno izazvane pa slijedom te logike niti Chiesina tužba nema smisla u obliku u kojem je podnesena.

Također Catterson u svom zahtjevu ističe kako je McGregorov čin bez sumnje “neprimjeren”, ali nikako ne prelazi u sferu “nečuvenog”.

“U tužbi ne postoje nikakvi dokazi da je Chiesa zaista pretrpio duševne i emotivne boli tijekom napada. Sve što je navedeno ne dokazuje niti da je UFC borac zaista naknadno patio radi napada, stoga su te optužbe nepotkrijepljene i kao takve moraju biti odbačene”, stoji u prijedlogu za odbacivanjem dijela optužnice.

Catterson nije tražio da sud obaci otpužbe za fizički napad i fizički napad s tjelesnim ozljedama.

U listopadu je Michael Chiesa gostovao u emisiji “The MMA Hour” te je tom prilikom kratko prokomentirao tužbu koja je tada tek bila podnesena. Rekao je kako njegova obitelj dobiva ozbiljne prijeteće poruke McGregorovih fanova radi tužbe.

“Moram biti pažljiv jer ne smijem otkriti previše toga. Ali ukupno gledano nije dobro… Moja majka, pa čak i moja djevojka, dobivaju prijeteće poruke i komentare. One nisu dio ovoga pa je sramota da se to događa. Moja majka je osjetljiva gospođa i moram se potruditi da je zaštitim što bolje. Sramota je što je sve morala pretrpiti i kakve je poruke dobivala”, otkrio je Chiesa tom prilikom.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI