McGregorov trener potvrdio nedostatak motiva za povratkom

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.12.2017 11:07h Autor:

Conor McGregor i John Kavanagh

I dalje nema konkretnijih provjerenih informacija o tome što se sprema napraviti najveća svjetska MMA zvijezda – Conor McGregor. Prošlo je više od godine dana od kada smo posljednji put vidjeli Irca u Octagonu, a polako se gomilaju i dani od kada smo ga posljednji put uopće vidjeli u borilištu. Bilo je to proteklog ljeta kada je nakon deset rundi boksačkog dvoboja protiv Floyda Mayweathera poražen tehničkim nokautom.

Pričalo se o brzom povratku u borilište, no dojam je da se “The Notoriousu” nigdje ne žuri. Dapače, kako vrijeme odmiče, tako je Irac sve dalje od sporta, a sve češće je gost crnih kronika. I odnos s UFC-om ne izgleda najbolje. White je još donedavno tvrdio da Irac želi nastupiti prije kraja 2017. godine, a onda odjednom prijeti Mannyju Pacquiaou tužbom jer je sve svjesniji da njegov prvak nije previše motiviran za povratak u slobodnu borbu, a da mu je na pameti novi boksački meč.

Da je razlika u načinu na koji danas funkcionira još uvijek aktualni UFC prvak, u odnosu na način od prije nekoliko godina, ogromna, potvrdio je i njegov trener John Kavanagh. Vlasnik SBG dvorane u Dublinu je u razgovoru za Express Sport potvrdio da McGregor nije više toliko motiviran za povratak u borilište.

“Potpuno je drugačije sada”, odgovara Kavanah upitan o tome da usporedi kako je McGregor reagirao nakon poraza od Natea Diaza u odnosu na sadašnju reakciju.

“Poslije tog poraza, Conor je bio potpuno opsjednut. Već se nakon pet minuta izvan Octagona, pokušavao pobrinuti da će njegov sljedeći meč biti revanš protiv Natea Diaza. Sada ne vidim takvu količinu interesa za revanš protiv Mayweathera”, dodao je Kavanagh.

Razlog je vjerojatno i u tome što je McGregor samo u dvoboju s Mayweatherom zaradio stotinjak milijuna dolara i sada je više-manje zbrinut za čitav život. Osim toga, mečevi koji ga čekaju u Octagonu ne mirišu na dobro. Tu su Ferguson, Nurmagomedov… borci koji jedva čekaju zasjesti na taj tron lake kategorije koja je toliko dugo bezrazložno blokirana.

“Nije da bi odbio revanš protiv Mayweathera, da je revanš ponuđen. Ali ovo sigurno nije ista reakcija kao što je bila nakon meča protiv Diaza”, zaključio je Kavanagh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI