Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
McGregorov trener objasnio zašto nisu bili zainteresirani za Natea Diaza | Fight Site

McGregorov trener objasnio zašto nisu bili zainteresirani za Natea Diaza

UFCIZDVOJENA VIJEST 02.07.2015 15:10h Autor:

Nate Diaz

Nate Diaz je bio realna opcija kao potencijalni protivnik Conora McGregora na UFC-u 189 umjesto Josea Alda. No, John Kavanagh, Irčev dugogodišnji trener, nije bio previše oduševljen tom idejom.

Kada se prošli tjedan doznalo da je Jose Aldo ozlijeđen i da će možda morati odustati od branjenja pojasa, ime koje se nametnulo uz Chada Mendesa i Frankieja Edgara, bilo je i ono Natea Diaza. Ispostavilo se da je Mendes UFC-ov "plan u slučaju nužde" pa će tako on uz McGregora predvoditi UFC 189 nakon što je u utorak definitivno potvrđeno da se Aldo ne može boriti.

Kavanaghu se ova ideja vrlo vjerojatno sviđa pošto se njegov borac ipak bori za privremeni pojas prvaka. Gostujući u showu Ariela Helwanija "The MMA Hour" izjavio je kako mu je borba za pojas draža od bilo koje druge borbe.

"Zanima me pojas. Borbu s Diazom se htjelo isprovocirati pomoću "trash talka". Ne zanima me ta igra riječima, ja sam fan MMA-ja! Međutim, ta borba bi sigurno bila zanimljiva. Ne može se reči kako to ne bi bilo zabavno.", iskren je bio McGregorov trener.

Na Reebokovoj press konferenciji ovaj utorak, McGregor je otkrio Helwaniju kako je spreman prihvatiti borbu s Diazom u slučaju da se Aldo može vratiti do UFC-a 191 5. rujna u Las Vegasu. Irac ne bi skidao kile za borbu u perolakoj diviziji, već bi se sa Diazom borio u lakoj kategoriji. Objasnio je Helwaniju kako ne želi
rezati kile za pero kategoriju dva puta u dva mjeseca.

"Tko ima hrabrosti uskočiti u borbu? Tko bi to učinio? Nate bi to učinio! Braća Diaz bi to učinila. Oni su pravi borci.", zaključio je McGregor i nastavio.

"Publika bi bila jako zainteresirana za ovu borbu, PPV brojke bi ostale visoke. Dovedite bilo kojeg drugog borca i brojke bi zasigurno pale. Iz tog razloga mi je Nate bio zanimljiv.", pojasnio je Irac.

John Kavanagh je mislio kako će UFC odabrati Frankiea Edgara, ali poziv je ipak dobio Mendes.

"Mislim da se Edgar probio kroz težu konkurenciju do svoje današnje pozicije. Ima četiri pobjede nad borcima koji su bolji od onih s kojima se Mendes borio. Izgleda da su Mendesa izabrali zbog njegove i Conorove prošlosti i "bad blooda" koji među njima vlada. Sigurno je bilo teško izabrati između broja jedan i broja dva na listi izazivača.", iznio je svoje mišljenje Kavanagh te nastavio:

"Conoru je potpuno nebitno s kim se bori. Kada sam mu rekao da je UFC donio odluku da se bori sa Chadom Mendesom uzvratio mi je rekavši da su njemu svi isti. Mislim da ljudi još u potpunosti ne shvaćaju kakav je McGregor. On se spreman boriti s Edgarom i Mendesom u istoj večeri. Borba mu je na prvom mjestu u životu,
bilo da trenira, da čita i proučava druge borce, da gleda borbe ili priča o njima. On živi za ovaj sport i borbu."

"Uz svo dužno poštovanje prema Aldu, Edgaru i Mendesu, Conor bi se borio sa svom trojicom. On u tome pronalazi zabavu i uzbuđenje."

McGregor je naravno želio borbu s Aldom, to je meč koji donosi više novaca i Aldo je prvak. Unatoč svemu što se dogodilo niti u jednom trenutku nije pomišljao da ne nastupi na ovom "cardu" zbog kojeg tisuće Iraca lete prema Americi.

"Ako niste spremni prihvatit promjenu, onda MMA nije za vas. Protivnici se mijenjaju, datumi se mijenjaju, stilovi se mijenjaju… Svaki dan donosi svoje i to morate prihvatit i nekako se priviknuti na to, nikada se ne smijete usredotočiti na samo jednu stvar.", zaključio je Kavanagh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI