McGregorov tim ne priznaje oduzimanje pojasa: “Svi znaju tko je pravi šampion…”

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.01.2018 11:41h Autor:

Conor McGregor

Tony Ferguson će ukrstiti rukavice s Khabibom Nurmagomedovim na UFC-u 223, a još uvijek nije poznato hoće li ulog tog dvoboja biti privremeni pojas prvaka lake kategorije, koji je u vlasništvu “El Cucuyja” ili će McGregor prije ovog dvoboja ostati bez svoje titule pa bi ovaj dvojac odlučivao o novom “pravom” šampionu.

No, ako je suditi prema riječima predsjednika UFC-a Dane Whitea, elitnoj promociji je dozlogrdilo moliti svoju zvijezdu da se vrati u Octagon, pa se lako može zaključiti da će Irac ostati bez pojasa koji niti jednom nije branio.

Iz McGregorovog kampa takvu ideju odbacuju – barem verbalno! Tu mislimo na vlasnika slavne SBG dvorane u Dublinu i glavnog McGregorovog trenera Johna Kavanahga koji u posljednje vrijeme javno istupa puno češće od svog pulena.

Pa je tako u posljednjm intervjuu, koji se emitirao na Facebook LIVE-u, prilično detaljno izanalizirao nadolazeći meč između Fergusona i Nurmagomedova, ali je i ustvrdio – Conor je i dalje pravi šampion!

“Obojica su grappleri, da odmah to razjasnimo. Nitko od ove dvojice nije elitni udarač, tako da će ovo biti grappling dvoboj. Mislim da će se odviti tako što je Khabib najviše vremena biti gornji u hrvačkim izmjenama. Na kraju će pobijediti odlukom. Mislim da ovaj meč ide na pet rundi i da će Khabib pobijediti”, analizira trener koji je u dva navrata osvojio titulu trenera godine MMA svijeta.

Upitan što misli o tome da bi McGregor već danas, na press konferenciji uoči UFC-a 220 u Bostonu, mogao ostati bez pojasa, Kavanagh odgovara:

“Čujem ove stvari kao i vi, kao bilo tko drugi. Vidim da će se dogoditi ta press konferencija. Mislim da će se Tonyja i Khabiba ili samo Khabiba, pitati o meču koji će Dana najavio travanj. To je za mene također bila vijest. Možda će ostati na tome. Možda će biti meč za privremeni naslov? Možda za pravi naslov. Ne znam.”

“Mislim da neovisno o tome kako taj meč budu prodavali, svi znaju tko je pravi šampion. Znam da će ova izjava uzrujati mnoge ljude, ali neovisno o tome, moram to reći. To je moje mišljenje. Dogodilo se da će se ta dva borca sučeliti za pojas, ali će obojica u svojoj glavi znati da moraju pobijediti Conora, ako se žele smatrati pravim šampionima”, zaključio je Kavanagh.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI