McGregor suspendiran na 6 mjeseci i Komisija će se u budućnosti pozabaviti njegovim “trash talkom”

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.01.2019 20:09h Autor:

Conor McGregor (screenshot)

I Conor McGregor se, baš kao i njegov “partner u zločinu” Khabib Nurmagomedov, u akciju smije vratiti ne ranije od 6. travnja ove godine. Popularni Irac je na današnjem sastanku Komisije u Nevadi zaradio šestomjesečnu suspenziju i globu u iznosu od 50 tisuća dolara. To je deset puta manji iznos od onoga kojeg se mora odreći prvak Nurmagomedov.

Pet članova vijeća Komisije su u utorak izglasali u korist nagodbe prema kojoj se kazna provodi retroaktivno, odnosno od 6. listopada. Stoga je jasno da bi “Notoriousa” u novom nastupu mogli gledati već 6. travnja. Kaznu od 50 tisuća dolara će lako platiti jer toliko mjesečno vjerojatno troši na cipele.

Khabib kažnjen s drakonskih pola milijuna dolara, uz to ide i suspenzija!

Jedan od članova vijeća Anthony Marnell je istaknuo kako se Irac branio tijekom makljaže, ali da nije ušao u sukob s timom Khabiba Nurmagomedova, izbjegao bi bilo kakvu kaznu. Šef Komisije Bob Bennett je naglasio kako bi borci u budućnosti trebali pripaziti na svoj jezik uoči mečeva. Prevedeno, kritizirao je McGregorov “trash talk” koji je uoči obračuna s Nurmagomedovim na UFC-u 229 prešao svaku mjeru.

“Došlo je sve do točke kada su neke stvari jednostavno postale neprihvatljive. Ja se ne sjećam da je neki borac u prošlosti na press konferencijama govorio stvari poput gospodina McGregora. Iako nemamo alate da se s tim obračunamo u ovom trenutku, siguran sam da je to nešto s čime bi se trebali pozabaviti u budućnosti”, objašnjava Bennett i dodaje:

“Press konferencija u New Yorku je očito bila pod ingerencijom Komisije u toj državi. Ova koja se održala ovdje…Conorov jezik je bio puno blaži. Ne želim ništa dodavati ovoj pogodbi, ali kada govorimo o ovim stvarima, smatram da je to nešto s čime se moramo pozabaviti u budućnosti. Moramo prihvatiti aktivniju ulogu kako bi borci bili odgovorni za ono što govore.”

Niti McGregor, niti Nurmagomedov, nisu bili prisutni na sastanku u utorak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI