McGregor se prisjetio kaosa nakon borbe s Khabibom: “Pogodio sam posljednji udarac te večeri, pobijedio sam!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.05.2019 16:27h Autor:

Khabib Nurmagomedov i Conor McGregor

Conor McGregor po prvi je put detaljno ispričao svoje viđenje kaosa nastalog nakon UFC 229 eventa, tj. nakon njegove borbe protiv Khabiba Nurmagomedova. Rekao je kako je ponosan na svoje snalaženje i na to što je on bio taj koji je pogodio posljednji udarac te večeri.

Najpoznatiji MMA borac na svijetu odradio je vrlo zanimljiv razgovor s motivacijskim govornikom, Tonyjem Robbinsom. Posebno zanimljivo bilo je prisjećanje na cijeli kaos nastao nakon završetka glavne borbe UFC 229 priredbe, u kojoj je McGregor poražen od Khabiba Nurmagomedova. Po prvi put je Conor, i to vrlo slikovito, ispričao kako je on vidio tu cijelu situaciju te kako se zapravo u njoj snašao. Krenuo je on samog početka incidenta, što bi zapravo bio trenutak kad je njegovim tapkanjem borba završila.

“Borba je bila gotova. Khabib se odjednom popeo preko ograde i skočio u masu. Ubrzo nakon što je uskočio je i pobjegao. Oni su mali štakori, to je njihov način. Skočio je s ciljem da uzrokuje kaos i napadne. No, čim je sve počelo se sakrio tako da nije napravio zapravo ništa. Vidio sam što se događa, ustao sam i u trenutku pomislio kako sam opet u igri. Skočio sam na vrh kaveza i kako sam to napravio sam vidio njegovog brata koji se također zaletio i skočio na kavez, s ciljem da se priključi tuči. Kad mi se tako pojavio, bilo je to poput božićnog poklona. Istog trenutka sam ga opalio točno u očnu duplju i počeli smo se boriti dok smo sjedili na kavezu”, započeo je svoju priču “The Notorious”, misleći na sukob s Abubakarom Nurmagomedovim. Jedino što u pitanju nije Khabibov brat nego bratić. Onda je odmah nastavio prepričavati što se dogodilo nakon toga:

“Nakon toga smo završili unutar kaveza, malo smo se udaljili i on je pokušao proći pokraj redara. Ja sam za to vrijeme promotrio situaciju. Odgojen sam da se trebam znati paziti u svakom trenutku, uvijek znam gdje su mi ulazi i izlazi, svjestan sam okoliša u kojem se nalazim. Situacija je bila takva da je u kavezu bilo puno ljudi, a za veliki broj njih nisam znao tko su, s kim su i tko je uopće tamo da napravi reda. Povukao sam se uz rub kaveza gdje sam se osjećao sigurno. No, dvojica njegovih timskih kolega su preskočila točno iza mene. Bilo mi je fascinantno gledati to jer sam bio uvjeren da sam zauzeo sigurnu poziciju.  Bio sam svjestan svega i sposoban vidjeti svaku prijetnju te odgovoriti na nju.”

Dok Conor priča, malo je onih koji nisu popratili cijelu situaciju, a koji bi shvatili da se sve to događalo unutar vremenskog razmaka mjerenog u sekundama. Nastavio je dalje priču o tome što se dogodilo sa spomenutim dvojcem. Ovdje je riječ o Zubairi Tukhugovu i momku u crvenoj majici za kojeg se kasnije saznalo kako je Khabibov prijatelj iz djetinjstva koji nije bio dio tima, nego se nalazio u publici.

“Oni su uskočili točno iznad mene, no jedan od njih, Čečen, me prošao i krenuo prema tipu kojeg sam udario. Izgledalo je kao da ga pita što se dogodilo, a onda se okrenuo i vidio me. Srećom, ja sam njega vidio prvi i bio sam spreman. Čim se okrenuo, pogodio sam ga, a on je zaljuljao na nogama. Kako sam njega udario, tako mi je drugi došao iza leđa i pogodio me sa strane. Tada sam se odlučio pokriti. Osiguranje ih je odvojilo, no onda je onaj prvi tip, kojeg sam već udario na kavezu, uspio izbjeći osiguranje i u punoj brzini krenuti na mene. Pokušao me udariti desnom, a ja sam mu istog trenutka vratio lijevom rukom. Pogodio sam ga točno posred lica, bio je to posljednji udarac te večeri. Tako da, to je to, ja sam pobijedio”, završio je Conor priču o tih burnih pola minute tijekom kojih je i on bio dio kaosa.

Što se tiče same borbe, na nju nema nikakav prigovor. Ali, vjeruje u dogovaranje revanša, a onda se namjerava iskazati u drugačijem svijetlu.

“Khabib ima moj respekt i čestitao sam mu na pobjedi, uzeo ju je zasluženo. Vidjet ćemo što će se idući put dogoditi. Uvjeren sam u to kako će do revanša doći. Na kraju dana, sve je to sport. Grub i okrutan, ali je i dalje sport. Nije mi problem priznati kako sam te večeri poražen u borbi protiv njega.”

Conor je zbog sudjelovanje u neredima dobio šest mjeseci suspenzije koja je već istekla i ne postoje nikakve prepreke njegovom vraćanju borbama. Ipak, još uvijek ne postoje niti informacije oko toga kad bi se to moglo dogoditi. Štoviše, predsjednik UFC-a, Dana White, je nedavno izjavio kako se još uvijek nisu uspjeli vidjeti i porazgovarati o tome. Tek nakon toga bi se moglo znati nešto više hoće li se McGregor boriti ove godine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI