McGregor otkrio svoje glavne ambicije i one nemaju veze sa sportskim postignućima

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2017 09:28h Autor:

Conor McGregor

Conor McGregor je u razgovoru za britanski “The Mirror” otkrio koje su mu ambicije u bližoj i daljoj budućnosti. I mora se reći da one nemaju puno veze sa sportskom i sportskim postignućima.

Nakon što je postao prvi UFC borac koji je je zaradio 100 milijuna dolara, pretpostavljalo se kako će Conora McGregora na neki način smiriti i natjerati da ipak počne razmišljati o svojim sportskim rezultatima i o svojoj ostavštini. No, razgovor za Mirror je potvrdio slutnje kako njemu tako nešto vjerojatno ne predstavlja preveliku važnost ili barem ne važnost kao nešto drugo, o čemu razmišlja kad je u pitanju njegova karijera.

“Znate, moj san je doći do zarade od milijardu dolara, biti ću vam iskren. Idem polagano prema toj brojci. Ono prema čemu gledam je lipanj ili srpanj iduće godine, kada izlazi nova lista Forbes 100, lista najplaćenijih sportaša svijeta. Cristiano Ronaldo je prošle godine bio prvi, ja sam bio 24., s 34 milijuna dolara. Kako sada stvari svoje, Floyd će biti prvi, ja ću biti drugi, a Ronalda smo bacili na treće mjesto”, rekao je Conor.

Jedino što je izjavio, a da je na neki način sportski, je cilj da postane broj 1 na toj ljestvici. Ima i plan kako će do toga doći.

“Ukoliko se budem borio još jedan ili dva puta, preskočiti ću ga. To je ono na što gledam i što je moj glavni cilj. Postati najplaćeniji sportaš svijeta na Forbes 2018 listi, a nakon toga želim nastaviti svoju misiju prema milijardi dolara. Naravno, nakon toga je plan nastaviti i dalje.”

Budući da je sve utjecajniji i popularniji te da je zapravo postao najbolji irski izvozni proizvod, McGregor je još upitan o tome ima li ambicija krenuti u politiku, gdje bi s obzirom na svoju popularnost mogao dobro kotirati. No, takve ambicije nema, a nije bilo teško pretpostaviti što je na tom bolju glavni protuargument.

“Volim pomagati ljudi i to činim s ove pozicije na kojoj sam sada, pa ja već jesam političar na neki način. Što god kažem, to se svuda pojavi, bilo da je dobro ili loše. Moram koristiti moju poziciju da činim dobro i to namjeravam. Ne treba bi neka politička titula, koja bi zapravo bila svrha mog odlaska u politiku? Koliko političar zarađuju, sto tisuća funti godišnje? Ja zarađujem pola milijuna mjesečno kada ništa ne radim. Sretan sam gdje sam, ja sam predsjednik na svoj vlastiti način.”

Nažalost, sve se više potvrđuje da je Conor McGregor sve manje sportaš. Koliko mu je novac zamaglio sportsku etiku, vidjeti ćemo prvi put kad se vrati u borilački ring ili kavez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI